Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek'te dolu dolu 23 Nisan kutlaması

Erdek

Erdek, 23 Nisan’ı dolu dolu kutlayacak...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, bu yıl 104. kez kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 
Erdek Kaymakamlığı’nca açıklanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı; 23 Nisan Salı günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlıyor.
Buradaki tören Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erecek. 
İlkokul öğrencileri, Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı koltuklarına sembolik olarak oturacaklar. 
Törenlerin 2. bölümü; 18 Eylül Stadyumunda saat: 11.00’da başlayacak. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve beraberindeki protokol öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacaklar. 
Ardından, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okunduktan sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. 
Öğrenciler adına yapılacak konuşma bir öğrenci tarafından yapıldıktan sonra program; şiirlerin okunması, ront gösterileri, halk oyunları, sportif faaliyetler ile devam edecek. Kutlama programı çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erecek.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Nisan kutlaması
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli