Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek’te duygulu “Gaziler Günü” kutlaması

Erdek’te duygulu “Gaziler Günü” kutlaması

Erdek’te de “Gaziler Günü” kutlandı.

Erdek’te de “Gaziler Günü” kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Belediye Başkanı Burhan Karışık, siyasi parti ilçe başkanları, gaziler ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü. Ardından üst düzey protokol, gazileri kutladı.

Törenden sonra üst düzey protokol, gaziler ve gazi yakınları ile birlikte yemek yediler. Ardından, gaziler ve yakınları için, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gemi ile Erdek turu düzenlendi.

KARIŞIK’TAN MESAJ

Öte yandan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Gaziler Günü” ile ilgili şu mesajı yayınladı:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’de, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanını vermiştir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz, ebedi ve tek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere geçmişten bugüne yitirdiğimiz gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli