Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi

Erdek’te

Milli Eğitim Bakanlığı’nca kayıt dışı öğrencilerin eğitime dahil edilmesi amacıyla yürütülen “Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi kapsamında Erdek’te çeşitli nedenlerle devamsızlık yapan öğrenciler okula kazandırılıyor.

Kayıt dışı öğrencilerin eğitime kazandırılması amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce mesleki eğitim, ortaöğretim, din öğretimi ve temel eğitim birimlerinden sorumlu yöneticilerden oluşan komisyon kuruldu. Saha taramaları gerçekleştiren komisyon, tespit ettiği çocuk ve gençlerin tekrar eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor. 
Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerde ev ev gezerek çocuklarımızı eğitim sistemine dahil etmeye çalıştıklarını açıklayan Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı komisyon görevlileri,  ilçede ve bağlı kırsal mahallelerde başlatılan eğitim seferberliğiyle okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretimdeki okullaşma oranlarında dikkat çekici bir ilerleme kaydedeceklerini bildirdi. 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından kayıtsız öğrenciler için otomatik takip sistemi devreye alınarak e-okul sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin okulla yeniden buluşturulması için “Eğitimle Yeniden Buluşma” adıyla başlatılan proje kapsamında, eğitimi her zaman önceliklerine alan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un talimatlarıyla ilçemizde de ilkokul ve ortaokul kademesi için 15, lise kademesi için de 18 yaşından küçüklerin adreslerine ziyaretler gerçekleştiriliyor. Kayıt dışı öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dahil edilmesi amacıyla Erdek’te oluşturulan komisyon, kayıtsız öğrencilerimiz için gerekli işlemleri başlatırken, ev ev gezerek ikna etmek suretiyle eğitimden uzak kalan çocuklarımız eğitim sistemimize dahil etmeye çalışılıyor. 
       Haber: Tuncay Ertan
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı