Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek'te Engelliler Haftası etkinliği

Erdek

Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydan’ında kentteki tüm engellileri kapsayan özel bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek  Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  
Erdek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.  Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Meliha Söğüt yaptı.  
Söğüt, konuşmasında Derneklerini 2018 yılında kurduklarını belirterek o tarihten bugüne kendilerine tüm kurum ve kuruluşların, esnaf ve vatandaşların destek olduklarını ve büyüyen bir aile olduklarını söyledi. 
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekleriyle özel çocukları bir çatı altında toplayarak tüketen değil üreten toplumun yer aldıklarını ifade eden Söğüt, “Amacımız da haykırışımız da tek, engeller paylaştıkça azalır. Bugün burada sesimizi biraz daha duyurabiliyorsak sizlerin desteği, çocuklarımın azmi, öğretmenlerimin çabaları ve dernek üyelerimizin bana ve ekibime güvenleri sayesinde. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız. Biz büyüyen bir aileyiz." dedi.  
Yapılan konuşmaların ardından etkinlik özel bireylerin zeybek oyunu, şiir ve şarkı söylemeleri ile devam etti.  
Protokol üyeleri engelli bireylerle birlikte müzik eşliğinde oynadı.   Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek' Engelliler Haftası etkinliği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı