Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek'te evin çatısına yıldırım düştü

Erdek

Olay Erdek Alaettin Mahallesi’nde meydana geldi.

İlçemizde akşam gök gürültülü sağanak etkili oldu. Tam da o saatlerde bir binanın çatışına yıldırım isabet etti. Apartmanın çatısında hasar oluşurken, yaralanan kimse olmadı.

Erdek’te akşam saatlerinde ani ve şiddetli yağışlarla birlikte yaşanan olayda, Alaattin Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın çatısına yıldırım düştü. Olayın ardından büyük bir gürültü duyuldu ve vatandaşlarda paniğe neden oldu. Binanın çatısında bulunan bacalar yıldırım düşmesi sonucu paramparça oldu.

Edinilen bilgiye göre; Olay, Alaettin Mahallesi'ndeki 3019 Sokak üzerinde bulunan Barış Apartmanında gerçekleşti. İddialara göre, akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü yağmur yağışıyla birlikte binanın çatısına yıldırım düştü. Büyük bir gürültü ile panik yaşayan apartman sakinleri binaya yıldırım düştüğünü fark ettiler. Yıldırım düşmesi sonucu apartmanda elektrikler kesilirken, yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan araştırma sonucunda, binanın çatısına yıldırım düştüğü belirlendi. Can kaybının yaşanmadığı olayda, çatı katında maddi hasar oluştu.

Apartman sakinleri tarafından yapılan açıklamada "Çok şiddetli bir gürültü duyduk. Ardından elektrikler kesildi. Panikle sokağa çıkarak itfaiye ve elektrik arızayı aradık. Daha sonra binamıza yıldırım düştüğünü öğrendik. Yıldırımın etkisiyle çatıda bulunan bacalarımız kırıldı, elektronik eşyalarımız arızalandı" dediler.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek' çatısına yıldırım düştü
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı