Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek'te fırtına etkisini gösteriyor

Erdek

Erdek ilçesinde fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Erdek ilçesinde fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. 
Erdek’te saatteki hızı 50 kilometreyi bulan şiddetli lodos fırtınası nedeniyle sahilde ve balıkçı barınağında bulunan birçok balıkçı ve sürat teknesi batma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 
Erdek’te devam eden fırtınadan dolayı, sahilde bağlı bulunan teknelerin batmasını önlemek üzere vinç devreye girdi. Tekneler batmasın diye vinçle karaya alındı. 
Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtınanın öğleden sonra çok şiddetli olarak etkili olacağı bilgisi üzerine sahilde bağlı bulunan teknelerin sahipleri kiralıkları vinç aracılığı ile teknelerini karaya aldırdı.                      
Erdek Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Demiray, devam eden fırtına nedeniyle balıkçıları ve tekne sahiplerini tedbirli olmaya çağırdı. 
Diğer yandan denize kıyısı olan ilçemize bağlı kırsal mahallelerde ise bazı turizm tesislerinin çatı ile çerçevelerinin zarar gördüğü öğrenildi. 
Fırtınadan dolayı adalara sefer yapan feribotların seferleri iptal edildi. 
Gece boyunca belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla; “Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, fırtınanın bu gece ve yarın Balıkesir il genelinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Belirtilen olumsuz hava şartlarının yol açabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba, baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi istenmeyen durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” uyarısında bulunuldu. 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek' fırtına etkisini gösteriyor
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli