Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdekte Hayvan Pazarı kuruldu

Erdekte Hayvan Pazarı kuruldu

Pazartesi günü faaliyete geçen hayvan pazarından kasapların yanı sıra hayvan sahipleri de çok memnun

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçede hayvancılık sektörü ile uğraşanların talebi üzerine kanava deresi kenarında olan hayvan pazarını Erdek Küçük Sanayi Bölgesi yolu kenarına kurdu.
Erdek Belediyesi tarafından hazırlanan hayvan pazarı 400 metrekare alan üzerine kuruldu. 14 Mayıs Pazartesi günü resmen faaliyete geçen pazarda 2 bin liranın üzerinde hayvan satış işleminin gerçekleştiği kaydedildi.
İlçeye kazandırılan hayvan pazarı hakkında konuşan, kasaplar ve celepler şu görüşleri dile getirdi:
"Bizler Erdek`te hayvan pazarı bulunmamasının sıkıntısını yaşıyorduk. Küçük sanayi Sitesi yolu üzerindeki hayvan pazarımız bizim için iyi oldu. Erdek Belediye Başkanımız bizim sektörü ilgilendiren sorunların çözümü için sağ olsun, bizimle yakından ilgileniyor" diye konuştu.
Yeni Erdek Gazetesi olarak, kurulacak hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, esnaf ve vatandaşların yeni hayvan pazarı hakkındaki görüş ve önerilerini aldık
Her hafta Pazartesi günleri kurulacak Erdek Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı hakkında kasap esnafı ve besicilerin yeni hayvan pazarı hakkındaki görüş ve önerilerini dinledik. 
Hayvancılık işi yapanların görüşleri
Yasin Karcı (Besici): Esnaf ve besicilerle hayvan pazarı konusunda istişare yapan Başkanımız Hüseyin Aysan, ilçede büyük bir eksiklik olarak görülen hayvan pazarının yapılması ve işletilmesi konusunda esnafların ve besicilerin taleplerini öğrendi. Talepler ilçede acilen bir hayvan pazarı kurulması yönünde olunca, ilçeye hayvan pazarı kazandırmak için çalışmalara başlandı. Erdek Küçük Sanayi Sitesi Yolu üzerinde bulunan bir alan pazar yeri olarak hazırlandı. Her hafta ilçe tarımdan görevli kişiler burada olacak. Dışarıya olan nakillerde ilçe tarıma gidiliyordu, artık oraya gitmeden artık buradan bilgisayar sistemiyle alınabilecek. Bu günden sonra raporlar hayvan pazarından alınacak, esnafımız ve çiftçimiz eski sıkıntıları çekmeyecek.
Mehmet Demirtaş (Besici): Erdek`in en önemli eksiklerinden biri hayvan pazarı ile mezbahanın olmayışıydı. Belediye Başkanımız ilçede eksikliği hissedilen hayvan pazarı olayına derhal el atarak sorunu çözdü. İkinci talebimiz mevcut mezbahamızın yenilenerek hizmete sokulmasıdır. Biliyorsunuz, başkanımız Aysan`ın göreve gelmeden önce mezbahamız kapatılıp, faaliyetlerine son verilmişti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın yayımladığı genelgelere göre mezbahanın hazırlanmasının maliyetinin büyük olduğunu biliyoruz. Belediyemizde yaşanan sıkıntılı süreçte zaten ortada. Tekrar anlatmaya gerek görmüyorum. Ancak biz hayvan sahipleri olarak bir hayvanımız kaza ile yaralandı veya sakatlandı ilçede mezbaha olmadığından kestiremiyoruz. Bir büyük baş hayvanın fiyatı 6 bin lira. Bugün 5 bin nüfuslu Edincik Beldesi`nde mezbaha olduğunu hatırlatmakta yarar var. Erdek`te hayvancılık işi yapan tüm üreticileri bir kooperatif şemsiyesi altında bir araya getirirsek, bizlerin maliyet rakamları da aşağıya inecektir. Belediye Başkanımızın ilk etapta bizlere pazar yeri kazandırmasına teşekkür ederiz.
Salih Akyıldız (Kasap): Erdek`te hayvan pazarı olmadığından, bizler çevre ilçelerdeki pazarlara gitmek zorunda kalıyorduk. Adama acil para lazım, hayvanını satacak kalkıp Gönen`e gitmek zorunda kalıyordu. Hayvancılık sektörünün daha büyükleri artık ilçemize gelerek buradaki pazardan da istifade edebilecek. Bizler için de iyi oldu. Acil hayvan lazım, kendi pazarımızı bekleyeceğiz, dışarılarda zaman kaybetmeyeceğiz. Ben ilçemizde böyle bir pazarın kurulmasına olumlu bakıyorum, hayırlı uğurlu olsun.    
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu