Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdekte, ilaçlama, budama ve gübreleme semineri

Erdekte, ilaçlama, budama ve gübreleme semineri

Erdekte, zeytin ürününü ilaçlama, budama ve gübreleme konularıyla ilgili seminer düzenlendi.

Erdek`te, zeytin ürününü ilaçlama, budama ve gübreleme konularıyla ilgili seminer düzenlendi.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından organize edilen zeytin ürününü ilaçlama, budama ve gübreleme konulu seminer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na bağlı Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü uzmanlarınca verildi.
Seminer Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü uzmanlarından, Dr. Tülin Pekcan, Dr. Bülent Gümüşay, Ziraat Yüksek Mühendisi Özgün Dursun tarafından verildi.
Seminerde, zeytinde ilaçlamanın, budamanın ve gübrelemenin önemi ele alındı.
Zeytin hastalıklarıyla entegre mücadelenin önemine dikkat çeken uzmanlar, entegre mücadelenin bitkiye zarar veren hastalıklar, zararlılar ve yabancı otların çevre ilişkisini dikkate alarak tüm mücadele yöntemlerinin uyumlu bir şekilde kullanılmasını içerdiğini anlattı.    
Entegre mücadelenin faydalarının dile getirildiği seminerde, şu ifadeler toplantıya katılanlarla paylaşıldı: "Entegre mücadele kaliteli ve sağlığa zararsız ürün elde edilmesini, zararlıların ilaçlara karşı direnç oluşturmasını azaltır veya geciktirir. Zirai ilaç tüketimini ve ilaçlama sayısını azaltır. Buna bağlı olarak mücadele masrafları azalır. İnsan sağlığı ve çevrenin korunmasını sağlar. Doğada var olan biyolojik zenginliğin ve canlılar arasındaki biyolojik dengenin korunmasını sağlar. Zararlıların baskı altında tutulmasında büyük rol oynayan doğal düşmanların korunmasını sağlar. Gıda maddeleri üzerindeki ve içindeki zehirli olan ilaç kalıntılarını azaltır. Gereksiz ilaçlanmanın önlenmesi nedeniyle ilaçlama sayısı azalacağından insan ve hayvanlarda oluşabilecek zehirlenme riskini azaltır."
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonu`nda verilen seminere, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri, birlik delegeleri ile üretici ortaklar katıldı.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı