Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te ilk kez 1 Mayıs kutlandı

Erdek’te ilk kez 1 Mayıs kutlandı

Bugüne kadar 1 Mayıs için çevre illere giden emekçiler, bu yıl 1 Mayıs’ı bulundukları yerde kutladılar.

Bugüne kadar 1 Mayıs için çevre illere giden emekçiler, bu yıl 1 Mayıs’ı bulundukları yerde kutladılar. 

Kapıdağ Dayanışma Platformu’nun başvurusunu yaptığı 1 Mayıs kutlamasına, platform destekçileri ile halk katıldı. 

Erdek’te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak isteyen halkımız Pazartesi günü saat 14.30’da Ali Haydar Sarı Sahil Bandı Alanı’nda bir araya geldi. 

Toplanan kortej sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Kapıdağ Dayanışma Platformu adına Kadir Dadan tarafından yapıldı. 

“Zeytincisinden balıkçısına, ormancısından turizmcisine, fırıncısından lokantacısına, tüm üretenlere, tüm emekçilere selam olsun” sözleriyle konuşmasına başlayan Dadan, Bugün tarihinde ilk kez Erdek'te 1 Mayıs’ın kutlandığını söyledi. 

1 Mayıs’ı emekçi kitlelerin sınıf bilincinin, sınıf dayanışmasının günü olduğunu işaret eden Dadan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yalnızca ücretli emeğin işveren karşısında çalışma koşullarına dair haklarının mücadelesinin günü değil aynı zamanda ezilenlerin, yoksulların, tüm haksızlığa uğrayanların, devlete ve sermayeye karşı sesini yükseltmenin, taleplerin ortaya koyma, demokrasi içinde, sokakta, alanlarda olma günüdür. 1 Mayıs emektir, 1 Mayıs bu ülke için daima Taksim Meydanı ile birlikte anılmıştır. Bu durum acılarla dolu tarihsel geçmişinin yanı sıra kitlelerin sokaklara yansıması açısından ücretli emek güçlerinin büyük kentlerde yaşamasının da sonucudur. Bugünün dünyasında ise sermaye birikimine dayalı endüstriyel üretim biçimi sadece fabrikalarda büyük kentlerde değil tarlasından ormanına her yerdedir. Bütün üretici güçler şirketlerin kârına kâr katmak üzere bir düzende çalışmak üzere zorunda bırakılmaktadır. Mesele emeğin sömürüsü meselesidir. Çare emeğin mücadelesi ve sınıfın dayanışmasıdır.” 

Etkinlikte, sendikalar adına konuşmayı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Erdek Temsilcisi Hüseyin Şahin yaptı. 

Şahin'in ardından söz alan bir öğretmen yaptığı konuşmada iktidara seslenip, 3660 ek gösterge için verilen sözlerin tutulmasını istedi. 

Erdek'te gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliği, konuşmaların tamamlanmasını takiben açık hava halk konseri ile devam etti. 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Mayıs kutlandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı