Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıldönümü kutlandı

Erdek

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla ilçemizde bir program düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla ilçemizde bir program düzenlendi. 
Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, 18 Eylül Ortaokul Müdürlüğü’nce düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 18 Eylül Ortaokul Müdürü Cumhur Duru gerçekleştirdi. 
Cumhur Duru konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir vatan şairi olduğunu, bugün de örnek alınması gereken tarihi bir şahsiyet olduğunu ifade etti. 
İstiklal marşımızın kurtuluş savaşımızı yansıttığının altını çizen Duru, devamında şunları kaydetti: “Vatan, bayrak, istiklal, din birliği duygusu ile mücadele ederek bağımsızlığımıza ulaştık. İstiklal marşımız birlik ve beraberliğimizin mesajıdır. Bu günleri canları pahasına vatanını savunan ecdadımıza borçlu olup, bu ecdadın çocukları olarak bu ruh ile vatanımızı ilelebet muhafaza edeceğiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Mehmet Akif Ersoy ile gazı ve şehitlerimizi saygıyla ve hürmetle anıyorum.” 
Programın devamında 18 Eylül Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve İstiklal Marşı'nın Kabulü’ adlı tiyatral gösteri sunuldu.  
Gösteri bitiminde ödül törenine geçilirken, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçemiz genelindeki okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile ‘İstiklal Marşımızı En Güzel Okuma’ yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi. 
İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla düzenlenen programa; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Erdek İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Halil İbrahim İlanku, İlçemiz daire müdürleri ve amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı