Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’te “Kadına şiddete hayır” açıklaması

Erdek’te “Kadına şiddete hayır” açıklaması

Erdek Belediyesi, “Kadına şiddete hayır” konusunda basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen basın açıklamasına Erdek Belediyesi Başkan Vekili Nimet Kalafat, belediye kadın personeli ve CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna da katıldı. 
Belediye Başkan Vekili Kalafat’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Şiddet her toplumda, her dönemde var olan ve bugün de devam eden sosyal bir olgudur. Tanımlamaya kalktığımızda ilk aklımıza gelen fiziksel olsa da şiddetin psikolojik, ekonomik, cinsel, sözel ve birçok değişik türü vardır. Kadına yönelik şiddete sıraladığımız unsurlar da her geçen gün artıyor, artmaya devam etmektedir. Kadın caddede, sokakta, evde, iş yerinde tacizin, istismarın ve eşitsizliğin değişmeyen unsuru olmaya devam ediyor. Dünyada milyonlarca kadın şiddete ve baskıya maruz kalıyor. Dünyada her gün yüzlerce kadın en yakınları tarafından öldürülüyor. Şiddetin oluş şekli değişse de mağduru değişmeyerek hep kadın oluyor. Bazen en sevdiklerinin, bazen kendini bilmez arkadaş çevresinin, bazen ebeveynlerin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kalıyor ve bu insanların çoğu ne yazık ki yaşamını yitiriyor. Hiçbir inançta kadına şiddete izin verilmemiştir. Bizler; Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler; Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir diyen bir Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün milletiyiz. Bizler; Hak, hukuk ve adalet çerçevesinde insana saygıya ve insan sevgisine inanıyoruz ve inanmaya devam edeceğiz.                                      
Türk örf, adalet ve geleneklerine kadını yüceltmek dururken, kadınlarımıza, bizlere şiddet uygulayan bu sorumsuz davranış içerisinde bulunan kişileri uyguladıkları şiddet ile kınıyoruz. Sözlerime Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şu cümlesi ile son vermek istiyorum. ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’. Kadına yönelik şiddete HAYIR! Ve kadına yönelik şiddet insanlık suçudur.” 
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı