Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’te Kurban Bayramı Yoğunluğu

Erdek’te Kurban Bayramı Yoğunluğu

Erdek’te bayram yoğunluğu yaşanıyor. Arife gününden itibaren ilçeye gitmeye başlayan tatilciler, bölgedeki otelleri % 100 oranında doldurdu.

Erdek’te bayram yoğunluğu yaşanıyor. Arife gününden itibaren ilçeye gitmeye başlayan tatilciler, bölgedeki otelleri % 100 oranında doldurdu. Bayram nedeniyle otel motel ve pansiyonların dolduğu Erdek’in esnafı da durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Güney Marmara Bölgesi’nin önemli tatil yöreleri arasında yer alan Erdek, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen tatilcilerin ilçeye akın etmesiyle otel, motel ve pansiyonlarda doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.
Başta Erdek ilçesi olmak üzere ilçeye bağlı kırsal Ocaklar, Narlı, İlhan, Doğanlar, Turan, Ormanlı, Düzler, Aşağı Yapıcı ve Tatlısu mahallelerinde tatilini geçiren vatandaşlar sıcaklıkların çözümünü plajlarda buldu.
Plajlarda yer bulabilmeyi başaran tatilcilerin bir kısmı güneşlenmeyi tercih ederken, serinlemek isteyenler ise denize girdi.
Yerel yönetim tarafından bayram öncesi alınan tedbirler nedeniyle ilçede sıkıntı yaşanmadı
Hava sıcaklığının +30, deniz suyu sıcaklığının +27 dereceyi bulduğu Erdek merkez ve kırsal mahallelerde bulunan koylardaki plajlarda yoğunluk oluşturan tatilciler, gündüzleri serinlemek için soluğu denizde alırken, akşamları disco ve bar gibi eğlence mekânlarında gönüllerince eğleniyor.
Yiyecek ve içecek sektöründe hizmet veren işletmelere yemek saatlerinde gelen misafirler, zaman zaman yer bulmakta zorluk yaşıyor.
Bayram yoğunluğu nedeniyle tek sorunun trafik olduğu Erdek’te, bu sorunun ortadan kaldırılması için çevre yolunun bir an önce hayata geçirilmesinin önemi bir kere daha ortaya çıkmış oldu. 
Haber: Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Kurban Bayramı Yoğunluğu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı