Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’te LGS sorunsuz geçti

Erdek’te LGS sorunsuz geçti

Erdek’te “Liselere Giriş Sistemi(LGS)” sınavına toplam 237 sekizinci sınıf öğrencisinden 196’sı katıldı. Sınava 41 öğrenci katılmayınca sınava giriş oranı yüzde 82.70 olarak gerçekleşti.

Erdek’te “Liselere Giriş Sistemi(LGS)” sınavına toplam 237 sekizinci sınıf öğrencisinden 196’sı katıldı. Sınava 41 öğrenci katılmayınca sınava giriş oranı yüzde 82.70 olarak gerçekleşti.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, ilçede LGS sınavının sorunsuz geçtiğini belirtti. Erdek’te toplam 3066 öğrenciye yöneticiler dahil 340 öğretmenin eğitim ve öğretim verdiğini bildiren Turan, ilçede biri özel olmak üzere iki ana okulu, 8 ilkokul, 7 ortaokul, 4 lisenin bulunduğunu vurgulayan Turan, “İlçemizde toplam 19 okulumuz var. Yeni okul ihtiyacımız yok” dedi.
BİGEP ÇOK ÖNEMLİ
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın yönetiminde sürdürülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin(BİGEP çok önemli olduğunun altını i
Çizen Turan, şu değerlendirmede bulundu:
“Geçtiğimiz günlerde BİGEP’in il değerlendirme toplantısı, sayın Valimizin başkanlığında, Erdek’te yapıldı. Çok verimli bir toplantı oldu. BİGEP, sayın Valimizin önderliğinde, çok planlı ve disiplinli bir proje olarak yürüyor. Yine Erdek’in sayın kaymakamı da eğitim ve öğretime büyük önem veriyor. Biz de Erdek’in eğitim-öğretimini daha da üst noktalara taşımak için elimizden gelen çabayı harcayacağız.”
ŞAFAK TURAN KİMDİR
Erdek’teki görevine iki ay önce başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, Sivas’ın İmranlı ilçesinde doğdu. Ancak daha sonra uzun yılar Antalya’da yaşadı. Süleyman Demirel Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan Şafak Turan, sırasıyla 4 yıl Batman’da, 12 yıl, eşinin doğum yeri Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 5 yıl Sivas’ın İmranlı ilçesinde Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmasının ardından, iki ay önce Erdek’e atandı.
Turan’ın 21 yıllık meslek yaşamı bulunuyor.   
      Haber:Önder Balıkçı-Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek’ sorunsuz geçti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı