Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekte öğrenciler aşılanıyor

Erdekte öğrenciler aşılanıyor

İlkokul 1. sınıf ile Ortaokul 8. sınıf öğrencilerine aşı uygulaması başlatıldı

Erdek merkez, Ocaklar-Karşıyaka Beldeleri ile köy okullarında öğrenim gören ilkokul birinci sınıf ile ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik aşı uygulaması başlatıldı.
Erdek İlçesinde, Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Programı kapsamında birinci ile sekizinci sınıf öğrencileri aşılanıyor.
Erdek Sağlık Müdürlüğü`ne bağlı hemşireler 2012-2013 döneminde yapılması zorunlu olan Tetanos, Kızamık ve 4 karma aşıyı uyguluyor. 
Erdek Sağlık Müdürlüğü`nde görevli 1 doktor ve 2 hemşire tarafından hafta başından bu yana devam edilen aşı kampanyasında Erdek Merkez, Ocaklar-Karşıyaka Beldeleri yanı sıra ilçeye bağlı köylerde eğitim-öğretim veren okullardaki 1. ve 8. sınıf öğrencilerinin tamamına aşılama yapılacağı kaydedildi.
Aşı kampanyası hakkında gazetemize bilgi veren Erdek Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı ilkokulların 1. sınıf öğrencilerinin 433`üne kızamık ile 4 karma aşılarının yapıldığını söyledi.
8. sınıf öğrencilerine ise Tetanos aşısı yapıldığına dikkat çeken Erdek Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, bugüne kadar aşılanan 8. sınıf öğrenci sayısının 343 olduğunu bildirdi. 
Erdek Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli bir doktor ve iki hemşirenin bizzat okullara giderek aşılama yaptığını dile getiren Doktor Ekiz, Tetanos, Kızamık ve 4 karma aşısının toplum sağlığının devamlılığı için gerekli olduğunu anlattı.
Aşıların yan etkisinin kayda değer olmadığının altını çizen Doktor Ekiz, öğrenci velilerinin aşılama programı hakkında Erdek Sağlık Müdürlüğü`nden gerekli bilgileri alabileceğini aktardı.
Cuma günü aşılama kampanyasının biteceğini işaret eden Doktor Ekiz, "Aşının, hastalıklara karşı insan vücudunun korunmasını sağladığını hatırlatmak istiyorum. Toplumun bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için üzerimize düşen görevlerimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı