Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdekte; Osmanlıca kursu açıldı

Erdekte; Osmanlıca kursu açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı tarafından Erdekte Osmanlı Türkçesi Kursu açıldı.

Erdek Halk Eğitim Merkezinde Osmanlı Türkçesi kursu başladı. Kurs Öğretmeni Mehmet Aydın, Erdek`te ilk defa Osmanlıca Kursu açıldığını söyledi. 
Kursun Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri akşam 19:30 ile 21:30 saatleri arasında devam ettiğini belirten Aydın, "Kursa katılımın ilk etapta çok güzel. Şu an 21 tane kayıt var.  İmzalanan protokol gereği Türkiye genelinde Osmanlıca kursları 3 yıl boyunca devam edecektir. Kursumuz 7 hafta sonra bittiğinde tekrar ilan yapıp kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Erdek`ten daha iyi bir katılım bekliyoruz." Dedi.
1600`lü yıllarda Shakespeare ne yazdıysa, bugün İngilizler aynı şekilde okuyup anlayabiliyor. Biz Niyazi Mısri`nin aynı yıllarda yazdığı Türkçe`yi anlamak için evirip çeviriyoruz şeklinde konuşan Aydın, kursun amacının, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi olduğunu açıkladı. 
Ayrıca kurslar sayesinde vatandaşların geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olması, aslında gayet kolay olan gerek Osmanlıca öğrenimi gerekse Kur`an okumasını daha da kolaylaştırmak istendiği ifade edildi. Her kesimden, her yaştan ve her meslekten katılımın olduğu kursu başarı ile tamamlayanlara Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezince bitirme sertifikası verileceği, halen devam eden ve ücretsiz olan Osmanlı Türkçesi kursuna katılmak isteyenlerin Erdek Halk Eğitimi Merkezi`ne şahsen müracaat etmeleri veya www.osmanlicaegitim.com sitesine girerek online kayıt yaptırabilecekleri bildirildi.
75 yaşında Ali Çiftçi adında bir kursiyerin de katıldığı kursta, Osmanlıca öğrenmeye gayret etmesi genç kursiyerleri gayrete getirdiği gözleniyor.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli