Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te sahil bandında yenileme çalışmaları başladı

Erdek’te sahil bandında yenileme çalışmaları başladı

Erdek İlçesi Sahil Mahallesi Çuğra Bölgesi’nde yer alan Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’nda yenileme çalışmaları başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erdek'te turizm potansiyelini artırmak, sahil şeridinin daha kullanışlı ve estetik hale gelmesini sağlamak amacıyla ilk etap çalışmalarını Sahil Mahallesi Çuğra Bölgesi’nde yer alan Ali Haydar Sarı Sahil Bandı ile başlattı. 


Alt yapı ve doğalgaz kazı çalışmalarının tamamlanmasını takiben iş makineleri eşliğinde oturma bankları ile zeminin tamamen kaldırıldığı sahil bandında, yenileme çalışmalarını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sil baştan yenilenecek Ali Haydar Sarı Sahil Bandı’nda sert zemin, yeşil alan, bisiklet yolu, park, wc ve çevre aydınlatma projelerini uygulayacak. 
İş makineleri eşliğinde oturma bankı ve zeminin kaldırılma çalışmalarının devam ettiği söz konusu bölgede bulunan palmiye ağaçları ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından budanıyor. 
Yaz sezonu başına yetiştirilmesi planlanan sahil bandı yenileme çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 
Bilindiği gibi; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek’e bağlı kırsal mahallelerin çoğunda sahil bandı yenileme projelerini uygulamıştı. 
                             Haber: Tuncay Ertan


 



Göksel bektaş
25.02.2023 07:32:12
Sahilin bakıma ihtiyacı vardı çoğu yerde beton zemin parçalandığından bisikletle bile zor gidiliyordu çok iyi olmuş

Hasan Sam
25.02.2023 11:47:58
Geç kalınmış bir karar ama yapanlara genede ilgilenenlere burası bir turizm merkezi olduğunu geçte olsalar anladılar İnşallah güzel bir şey olur kumsalın Pandemi de yaptırılan Otellere tahsis edilen o kötü görüntüler de kaldırılır kumsal kum olarak güzeldir üstüne restoranta masa yapmak çok yersiz herkes kuma alanını büyütmeye çalışıyor Erdek’te alanı da daraltıyorlar Yetkililer lütfen bunu görsün artık

Hakki Morgül
26.02.2023 00:00:52
Emeğinize sağlık Allah razı olsun birde itfayiye kavşağında bi çalışma yapsanız orası yazın çok tehlike arz ediyor orata ta bir trafik ışığı veya yuvarlak kavşak olsa çok güzel ve iyi olur hepinize kolay gelsin

Selahattin kan
26.02.2023 00:56:17
Burhan bey ile erdek zirve yapacak ilk gününden beri ışık vardı başarılar diliyorum

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı