Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te sahil ve deniz temizliği etkinliği

Erdek

Marmara Denizi’nde 2021 yılında yaşanan aşırı müsilaj vakası tüm çevrelerde geniş reaksiyon bulmuştu.

Marmara Denizi’nde 2021 yılında yaşanan aşırı müsilaj vakası tüm çevrelerde geniş reaksiyon bulmuştu. 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı içerisinde Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalık arttırılması için Erdek'te sahil ve deniz temizliği yapıldı. 
‘Marmara Hepimizin’ mesajının verildiği etkinlikte kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de etkinliğe büyük destek verdi. 
Kurbağalı ve Gedeve sahili temizliğinin yapıldığı etkinlikte Erdek Dalış Kulübü dalgıçları tarafından limanda dip temizliği gerçekleştirildi.  
Denizden çıkan lastik, cam şişe, balıkçı ağı ve çok sayıda materyaller görenleri şaşkına düşürdü.  
Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy “Çevreye duyarlıyız, Erdek ve Kapıdağ bizim göz bebeğimiz, özellikle ilçe merkezindeki plaj noktamız olan Kurbağalı çok eskiden beri, belki çocukluğumuzdan beri en eski plajlarımızdan biri. Biz çevreye olan duyarlılığımızı, hassasiyetimizi bir kez daha gösteriyoruz. Görüyoruz ki, plajımızın hali, plajı daha kullanmadan daha ne kadar kirlendiğini görüyoruz. Yine klasik şişeler, izmaritler, kapaklar, naylon poşetler, kıyıda bunlar var, deniz artık bunları kusuyor. Artık denizin içini siz düşünün. O yüzden yaşanacak bir nefes diyoruz, Ben Kapıdağ Yarımadası için hem de denizimiz için inşallah şimdi liman içindeki dip dalışına iştirak edeceğiz hep beraber aynı zamanda duyarlılığımızı doğayı korumada hassas olduğumuzu ve Kapıdağ gibi bir coğrafyanın bulunmadığını, bir nimet olduğunu, Türkiye’ye sizin aracılığınız ile ilan ediyoruz, duyuruyoruz. Hep beraber çevremize sahip çıkalım, çevremizi koruyalım, çevremize sahip çıkalım." diye konuştu.  Gün boyu devam eden etkinlik Erdek balıkçı teknelerinin kortej geçişi ile sona erdi. 

 Haber: Tuncay Errtan



Anahtar Kelimeler: Erdek' sahil deniz temizliği etkinliği
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı