Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek’te su sporları geliştirilecek

Erdek’te su sporları geliştirilecek

Erdek’te su sporlarını geliştirmek için çalışmalar başladı

Erdek’te su sporlarını geliştirmek için çalışmalar başladı.
Erdek Kaymakamlığı ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile birlikte hazırlanması kararlaştırılan ortak bir proje ile Erdek’te su sporları geliştirilecek.
Erdek’te alternatif turizmi çeşitlendirmek hedefiyle, su sporlarının geliştirilmesine yönelik Erdek Kaymakamlığı’nın da proje ortağı olduğu sunum, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) genel sekreterinin katılımı ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirildi.
Erdek turizmine önemli katkı vermesi planlanan toplantıya, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Turizm Destinasyon yönetim biriminden Candan Şahin, Balıkesir Gençlik Spor Şube Müdürü ile üniversiteden 5 öğretim görevlisi katıldı.
Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek’te su sporlarını geliştirmeyi hedefleyen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Projenin amacı ve hedef kitlesi Erdek’e kazandırılma noktasında yararlı bir proje olacaktır.” dedi.
Erdek’in Türkiye’de turizmi başlatan ilk ilçeler arasında yer almasına karşın bugün itibariyle hak etmediği yerde olduğunun altını çizen Kaymakam Atasoy, toplantıda görüştükleri projenin turizm sezonuna ivedi bir şekilde hazırlanıp geliştirilmesi için çaba sarf harcadıklarını belirterek, “İlçemizde su sporlarına olan ilgiyi artırmak ve gençlerimizi spora teşvik etmek için atılımlarımız devam edecek." diye konuştu.
Erdek’in turizm amaçlı GMKA projelerinden hiç yararlanamadığını belirten Atasoy, ilçede bulunan kurum ve kuruluşlarının proje hazırlama konusunda eğitimlerinin eksik olduğunu, proje hazırlamayla ilgili hevesli olan kişiler için eğitim kursları açılarak, kaymakamlıkça destek vereceklerini belirtti.

Haber : Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ sporları geliştirilecek
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli