Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek’te “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na büyük ilgi

Erdek’te “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na büyük ilgi

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Erdek’te de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet alanında süsledikleri bisikletleriyle toplanan çok sayıdaki kadın, tura başlamadan önce müzik eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendiler. Erdek’te, beşinci kez düzenlenen turun başlamasından önce turu organize eden Ayfer Yazıcı, bir konuşma yaptı.
“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nun, 2013 yılında, İzmir’de tarih öğretmeni Sema Gür ve arkadaşı Pınar Pinzuti tarafından başlatıldığını belirten Yazıcı, şunları söyledi:       
 “Zaman içinde bağımsız ve gönüllü kadınların emekleri ile büyüyen bu etkinlik, ülkemizin 150 şehrinde ve 30 ülkede de eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Bu tur, uluslararası otoriteler tarafından bir başarı hikâyesi olarak örnek gösterilen taban hareketi şeklinde tanınmakta ve takdir görmektedir. Bisiklet, kadınların şehirlerimizde görünürlük kazanmasına aracı olan bir araçtır. Bu tur sayesinde binlerce kadın, bisikleti gündelik yaşamın bir parçası durumuna getirmiştir. Turumuzu 9 yıldan beri eylül ayının üçüncü pazarında, ‘Otomobilsiz Kentler Günü’nde yapmaktayız. Bizler, kadınların bisikletleri ile sokakta olmasıyla dünyanın değişeceğine inanan ve iklim krizine dikkat çeken bir kitleyiz. Sadece saçımıza ve bisikletlerimize çiçek takarak eğlenmiyoruz. Kadınları, gençleri, çocukları, bisikletli ulaşımda olmaya davet ediyor ve teşvik ediyoruz. 9 yıldan beri ‘egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu’ sloganımızla şehirlerdeki hava kirliliğine dikkat çeken çevreci kadın hareketiyiz. Bir kadının hayatına bisiklet girince hayatta durduğu yer, fiziği, akciğerleri ve dünya görüşü değişir. Erdek’te geçen yıl pandemiden dolayı turumuzu kapalı olarak, 10 kişiyle yaptık. Bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz.”
Yazıcı’nın konuşmasının ardından çok sayıda bisikletli kadın, önce yıkılan öğretmeninin bulunduğu bölgeye, ardından da “Kurbağalıdere”ye hareket ettiler.
Haber : Tuncay Ertan
 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı