Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’te Taşdöğen duruşması başladı

Erdek’te Taşdöğen duruşması başladı

Acılı eş Taşdöğen: “Bizim ocağımız kapandı”

4Erdek'te, Sahil Mahallesi “Çuğra” bölgesinde denizde yüzdüğü sırada, Ankaralı, bir çocuk annesi Elvan Fırat Taşdöğen’e (46) sürat teknesiyle çarparak ölümüne neden olan Mustafakemalpaşalı Ender Küçük’ün “Bilinçli taksirle ölüme sebep olma” suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.
Erdek Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada 3 tanık dinlenirken mahkeme, 21 Eylül 2022’de, saat 15.30’da, olay yerinde keşif yapılmasına ve ikinci duruşmanın 19 Ekim 2022’de yapılmasına karar verdi.
7 Ağustos 2021’de meydana gelen olayın duruşmasından sonra gazetecilere açıklama yapan Elvan Fırat Taşdöğen’in eşi Aydın Taşdöğen, tanıkların ilk ifadeleri ile bugün mahkemede verdiği ifadelerin farklı ve çekişmeli olduğuna işaret etti. Taşdöğen, “Önceden verdikleri ifadeler ile bugün verdikleri ifadeler farklı. Dolayısıyla yönlendirilmiş görünüyorlar. Bu durumda mahkemeyi yanıltabilirler. Denizdeki çarpma anındaki mesafeyle ilgili bir problem var. Sanık ilk günden beni benimle iletişim kurmayı istediğini söylüyor ama bana bu zamana kadar herhangi bir iletişim çağrısı gelmedi. Ne avukatıma, ne bana iletişim çağrısı olmadı. Bir arkadaşları vasıtasıyla ulaşmak istediklerini söylüyorlar. Oysa Türkiye’de birçok insan bana başsağlığı mesajı diledi. Fakat bu şahısların hiçbiri bana ne mesaj ne de telefon yoluyla olsun ulaşmadı. Detayını avukatım bilir ama bu gibi girişimler sanığın suçunu hafifletme nedeniymiş. Bu nedenle böyle bir ifade verdiler. İnşallah adalet yerini bulur. İçimiz biraz olsun soğur. Hiçbir şekilde canımızın geri gelmeyeceğini biliyorum. Ne desem boş.” dedi.       
“BİZİ HAYATTAN SOĞUTTU”
Eşini kaybettikten sonra evlerine bile giremediklerini kaydeden acılı eş Aydın Taşdöğen, “Annemin evinde kalıyoruz. Kapıyı açıp eve giremiyoruz. Bizim ocağımızı kapattı. Giden yalnız eşim olmadı, bizi de yaşamdan soğuttu.” diye konuştu.
21 Eylül 2022’de yapılacak keşfin ardından bilirkişinin tayin edileceği belirtilirken, mahkemenin, Ekim ayında kararını vermesi bekleniyor.            
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı