Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek'te turizm haftasına ilgi olmadı

Erdek

Turizm şehri olmakla övündüğümüz Erdek'te düzenlenen Turizm Haftası Programına katılımın az olması dikkat çekti.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program hava muhalefeti nedeniyle Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kutlama etkinliğine beklenen ilgi olmayınca salon boş kaldı ve hava muhalefeti sebebiyle açıklanan program akışı da sağlanamadı.

Programın sonunda konuşma yapan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, hava muhalefeti nedeniyle kapalı alanda yapılan programda beklenen ilgi ve program akışı sağlanamadığı için tekrarlanması gerektiğine dikkat çekti.

Erdek turizminin 5 dakikada anlatılmayacağını altını çizen Kaymakam Atasoy, “Bu etkinlik hiç olmadı, biz pazartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayarak daha kapsamlı bir program yapalım. Erdek turizmini burada 5 dakikaya sığdırırsak bu güzel ilçeye ihanet etmiş, başta kendimizi inandırmamış oluruz" dedi.

Pazartesi günü saat 12.00'da daha kapsamlı bir etkinlik ve yoğun katılım ile buluşmak istediğini söyleyen Atasoy "Sizlerde uygun görürseniz kortej yürüyüşü ile başlayıp buraya gelerek, Erdek bilgilendirme toplantısını daha geniş tutalım. Erdek kırsal ve merkez muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz, Turizm İşletmecilerimizi de etkinliğe katılmaya davet ediyorum. Hep birlikte Erdek turizmine sahip çıkalım. Görüşlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşalım. Bu toplantı benim içime sinmedi, herkesi Erdek turizmine sahip çıkmaya ve pazartesi günü saat 12:00'da yapacağımız etkinliğe davet ediyorum" diye konuştu.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un bu duyarlılığı katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanarak alkış aldı.

Haber: Tuncay Ertan



Eyüp Yüce
20.04.2024 23:35:03
Erdek Turizmine sahip çıkalım diyorsunuz, ama senelerden beri turizm adına ilerleme sağlanamıyor. Hep söyledim birdaha söylüyorum Ro-ro taşımacılığı acilen edincik altına yönlendirilmeli. Geçtiğimiz senelerde Altınoluktaydım, çok daha oturaklı biryer, kumsala belirli aralıklarla duş alma yeri yapmışlar ücretsiz olarak. Küçücük bir jest insanları mutlu etmeye yetiyor. Ve kumsala otel işletmeleri müdahale etmiyor,plaj havlusunu yasaksızca koyabiliyorsun. Peki ya Erdek'te; kumsal resmen parsellenmis havlunu kuma serdiğinde otel yada motel yetkilileri tepene dikiliveriyor, kumsalı kendilerinin temizlediklerini söyleyip ya yasak diyorlar yada şezlong kiralamak zorunda kalıyorsunuz. Yani diyeceğim belediyenin bu ayıpa son vermesi gerekli. Otel motel önü kumsalı kendisi ıslah etmeli ve isletmecilere kumsalda hak talep etmenin anayasaya aykırı olduğunu hatırlatmalı. Bu saydıklarım sadece karpuzun çekirdeği. Alınacak çok yol var. Önceden buyuksehir bahane ediliyordu. Şimdi tüm engeller ortadan kalktı. Doğanın dengesini bozmadan acil bir şekilde Erdek 2024 yaz sezonuna hazırlanmalı. Başta Belediye Baskanı Burhan Bey ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum.

Hüseyin Şentürk
21.04.2024 07:32:23
Daha çalışkan yoneticiler aranmalıdır.

Tamer VARLI
21.04.2024 15:52:32
Üzgünüm... Olmaz tabi ki...65 yaşında olan biri olarak yıllarca özel bir bankanın kampına gittik geldik... Bizim sektör dahil Devlet ve Özel sektörün, bankaların onca kampları vardı...Hatta yazın yol yetmiyor diye DÜZLER köyü arkasından 3-5 km yol açıldı [ ONCA ZEYTİN AĞACI KESİLDİ ] şimdi ise tenha bir yer haline geldi o yol !? Kısacası bazı hamleleri yaparken iyi düşünmek gerekir...YANİ HALKA SORULUP hareket edilmesi gerekir..! Bu kamplar peş peşe kapandı...Ve kampımız kapandıktan sonra, sadece 1 kez gittik...Oysa KAMPLAR varken her yıl ya da aralık yıllarda gidiyorduk.

zehra çobanlı
21.04.2024 16:44:15
İlgi olmaması çok normal değil mi? Sormazlar mı , Erdek sanat tarihi açısından çok önemli arkeolojik buluntular konusunda ne yaptı? Onları nasıl korudu?Onlarla ilgili bir konferans yaptımı?Eskiden sanat sergileri,çalıştayları yapılırdı,yıllardır bir sergi açılmadı.Mermer heykel sempozyumları ne güzel olmuştu, gelenler önlerinde fotoğraf çektiriyor. Çok da yakışıyor meydanlara,sahilinize.Avrupanın her kasabasında küçük bir müze vardır,bazen etnografya müzesi,bazen o şehrin turistik değerini belirleyen herhangi bir müze, var mı Erdek'te.Deniz zaten kirli.Kültür turizmi diye bir şey var dünyada...Yani yapılacak pekçok şey var.. Park yeri sorununu bile çözemedi Erdek.Temizlik zaten yazın büyük sorun. Memleketimiz diye her şeyi hoş karşılıyoruz bizler ama gören göz birdaha gelmiyor. Sadece kortej yürüyüşü ile olur mu? Üniversiteden, belediyeden,Erdek'lilerden oluşan bir çalışma grubu kurabilir,birçok fikir üretebilirsiniz.Haddim olmayarak,üzüldüğüm için birkaç söz yazdım.

Anahtar Kelimeler: Erdek' turizm haftasına olmadı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli