Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te yaz sineması günleri

Erdek’te yaz sineması günleri

Erdek’te, yaz sineması nostalji günleri başladı.

Agrida Tarım ve Turizm Derneği ile Erdek Türk Sanat Müziği Topluluğu ve Korosu Derneği’nin iş birliğiyle sahildeki bir kafeteryada başlatılan yaz sinema günlerinin ilk haftası, 45 yıldan beri Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde yaşayan oyuncu Ahmet Mekin’in filmlerine ayrıldı. İlk olarak Mekin’in de yer aldığı “Aşktan da Üstün” filmi gösterime sunuldu. Filmin baş rollerinde Ayhan Işık, Ahmet Mekin ve Peri Han yer alıyordu. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman F. Seden’in üstlendiği, 1960 yılında çekilen siyah-beyaz filmde, Kurtuluş Savaşı yıllarında geçen bir casusluk olayı ve aşk hikâyesi anlatılıyordu.

Agrida Tarım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Kaya, önümüzdeki hafta yine Ahmet Mekin’in, Türkân Şoray ve Kadir İnanır ile birlikte baş rollerde oynadığı “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın, daha sonra da “Vurun Kahpeye” filmlerinin gösterileceğini belirterek, “Böylece ilk haftayı Ahmet Mekin” filmlerine ayırdık” dedi.

Nostaljik yaz sineması uygulamasında kendisine zengin bir film afişleri arşivi bulunan Mehmet Pala’nın da destek olduğunu belirten Kaya, “Daha sonra yine Erdek’in İlhan ve Doğan mahallelerinde çekilen, Yılmaz Güney’in baş rolde oynadığı ‘Şeytan Kayaları’ filmini izleteceğiz. Elimizde, Erdeklilere peyder pey izleteceğimiz toplam 54 film bulunuyor” diye konuştu.

ÖNDER BALIKÇI



Reha y
25.06.2023 23:25:17
Niye yerin adı yok, nasıl bulacağız saat kaçta gösteriliyor

Anahtar Kelimeler: Erdek’ sineması günleri
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı