Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek'te zeytin hırsızlığına geçit yok

Erdek

Erdek'te hasat sezonunda zeytin arazilerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Erdek'te hasat sezonunda zeytin arazilerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.  

Toplantıda olası zeytin hırsızlıklarına karşı alınacak tedbirler katılımcılarla paylaşıldı. 

Zeytin hırsızlığına karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, zeytin hırsızlığı ile mücadele kapsamında sıkı tedbirlerin uygulanacağını belirterek, kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağını ifade etti. 

İlçemizin en başında gelen sorunlarından birinin hasat döneminde zeytin hırsızlığı olduğuna değinen Kaymakam Atasoy, “Hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla sert tedbirler aldık. Açık söylüyorum kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Erdek'te zeytin hırsızlığını sıfıra indirene kadar mücadelemiz sürecek. Burada hepimize görev düşüyor. Kolluk birimlerimiz gerek kırsalda gerek merkezde devriyelerini sıklaştırarak hırsızlara göz açtırmayacağız. Muhtarlarımız, zeytin fabrika işletme sahiplerimiz ve müstahsilimize büyük görevler düşüyor. Hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum." diyerek sözlerine ekledi.  

Düzenlenen toplantıda zeytin hırsızlıklarına karşı alınacak tedbirler; “1- Hasat sezonunda zeytin alımı yapan her tür işletme, fabrika, tesis ve kişilerin alım yaptıkları yerlerde, alım işleminin kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla kamera bulundurması,   

2- Alıcının, satış yapan kişiden isim, soy isim, T.C. kimlik numarası, telefon numarası ve ilgili Ziraat Odası tarafından verilen Çiftçilik Belgesi veya bağlı bulunduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden verilen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi talep ederek bu bilgileri tarih ve saat belirterek düzenli olarak kayıt altına alması,   

3- Alıcının, kayıt altına aldığı bilgileri ve kamera kayıtlarını kolluk tarafından talep edilmesi halinde ibraz etmesi,   

4-Kaymakamlıklar tarafından alım yapılan işletme, fabrika, tesis ve kişilerin alım faaliyetlerinin düzenli olarak denetlenmesi, bu amaçla Emniyet, Jandarma, Belediye, Tarım ve Vergi Dairesi Müdürlüklerinden bir komisyon oluşturulması, 5- Kaymakamlıklar tarafından Belediye, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odasının görüşleri alınarak İlçe genelinde veya mahalleler esas alınarak başak toplama döneminin başlangıç tarihinin tespit edilmesi ve duyurulması, bu tarihten önce başak toplanılmasına izin verilmemesi.” olarak açıklandı.   

Zeytin hasat sonunda ‘başak’ diye tabir edilen zeytin toplama tarihinin ileriki zamanlarda kararlaştırılacak. Erdek'te zeytin toplama merkezi kamyon garajı olarak belirlendi.  

Kaymakam Atasoy: “Plakasız motosikletler toplanacak” 

Hırsızlık olaylarında sıkça kullanılan motosikletler hakkında da bilgi veren Kaymakam Atasoy, plakasız motosikletlerin ivedilikle toplanacağını bildirdi.   

Erdek Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Halil İbrahim İlanku, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, muhtarlar, zeytin fabrikası işletme sahipleri ve müstahsil katıldı.  

Toplantı sonunda Kaymakam Atasoy, katılımcılara gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek' zeytin hırsızlığına geçit
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı