Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´teki BALPARK uygulamasına mahkeme freni

Erdek´teki BALPARK uygulamasına mahkeme freni

Belediye Başkanı Sarı: ?Kimse artık otopark parası ödemesin?

Balıkesir İdare Mahkemesi, Erdek´te Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçenin cadde ve sokaklarında gerçekleştirilen BALPARK uygulamasını iptal etti. Erdek Belediye Başkanlığı, bu kararı belediye hoparlörlerinden ilan ederken, vatandaşlardan, cadde ve sokaklara park ettikleri araçlar için kesinlikle park parası ödememelerini istedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
?Daha önceki yıllarda da bu uygulamayı yine mahkeme kararıyla iptal ettirmiştik. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı her seferinde yeniden meclis kararı alarak, bu uygulamayı yasa dışı şekilde, suç işleyerek sürdürüyor. Biz de yeniden mahkemeye başvurmak zorunda kalıyoruz. Zaten bu konuda çeşitli kentlerin mahkemelerince verilen içtihat kararları var. Kaldı ki, Büyükşehir Belediyeleri, kentlerde ancak kendisine ait cadde ve sokaklardan, o da düzenleme yapmak kaydıyla otopark ücreti alabilir. 

İstanbul´da da bazı cadde ve sokaklardan alınan otopark ücretini mahkeme iptal edince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu karara uymuştu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise Erdek´te, kendisine ait olmayan cadde ve sokaklardan bile otopark ücreti almaya kalkıyor. Burası Mozambik mi? Tüm Erdeklilere ve ilçemize konu gelenlere sesleniyorum. BALPARK´a kesinlikle otopark parası ödemeyin!?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli