Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´teki otel ve motellere sınıflama

Erdek´teki otel ve motellere sınıflama

Belediye Başkanı Sarı: ?Erdek için 1-2 çılgın yatırımcıya ihtiyacımız var?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçede belediyeye bağlı otel ve motellere sınıflandırma getirileceğini açıkladı. Erdek´e verilen Mavi Bayrak ile ilgili törende konuşan Sarı, 1 Eylül 2015 tarihinden başlayarak, ilçedeki otel ve motelleri denetleyerek, sınıflandırma yapacaklarını belirtirken, şunları söyledi:
?Artık tüm dünya turizmi yalnız ?deniz-kum-güneş´ olarak görmekten vazgeçerek, hizmet sektörüne yöneldi. Erdek de artık yatak turizmi yerine hizmet sektörüne önem vermeli, turizmciler, tüm dünyada gelişen yeni turizm anlayışına ayak uydurmalıdır. 2016 yılında, Çuğra bölgesine yeni bir düzen getirmek istiyoruz.?
ÇILGIN YATIRIMCILARA İHTİYAÇ VAR
Erdek turizminin, 1980´li yıllar öncesindeki canlılığına kavuşması için turizm işletmecilerinin kafalarını yenilemeleri gerektiğine işaret eden Sarı, şöyle konuştu:
?Bu arada Erdek´in 1-2 çılgın yatırımcıya ihtiyacı var. Erdek turizminin, yerel tur organizasyonlarıyla desteklenmesi gerekir. Turizmcilerin, ?Erdek´te sezon kısa´ anlayışıyla hareket etmelerini de doğru bulmuyorum. İsterlerse, yeni turizm çeşitlerine yönelerek sezonu kendileri de uzatabilirler.?
2015 ONARIM YILI
İçinde bulunduğumuz 2015´i, Erdek için ?onarım yılı? olarak gördüğünü vurgulayan Sarı, ?Piri Reis Caddesi´ni asfaltlıyoruz. Bu caddeyle bağlantı kuracağımız Mehmet Akif Ersoy Caddesi´nde tretuvar çalışmalarımız sürüyor? dedi.

/resimler/2015-7/21/1704464627323.jpg 

ÇAY BAHÇELERİNİN DURUMU
Çay bahçelerinin gecikmesindeki bir aylık sorumluluğun kendisine ait olduğunu, bu nedenle Erdeklilerden özür dilediğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?1970´li yıllarda yapılan çay bahçelerimiz, sit alanı içindeydi. Röleve planlarını yaptırdık. İhaleye çıkardık. İhaleye tek firma girdi. Yasal bir sıkıntı olmaması için ihaleyi tekrar ettik. Bu süreçte bir aylık kayıp nedeniyle özür diliyorum. Sonuçta yapım çalışmaları, haziran ayında başladı. İmalatlarda sıkıntılar nedeniyle süre uzuyor. Ekonomik sıkıntımız yok. Ağustos ayı başlarında biteceğini düşünüyoruz. Kısacası bu yıl, Erdek için inşaat yılıdır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false