Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdekteki okullar fiziki açıdan yetersiz

Erdekteki okullar fiziki açıdan yetersiz

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, ilçedeki eğitim-öğretimin kalitesinin yüksekliğine karşın en önemli sorunlarının, okul binalarının fiziksel yetersizliği olduğuna dikkati çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, ilçedeki eğitim-öğretimin kalitesinin yüksekliğine karşın en önemli sorunlarının, okul binalarının fiziksel yetersizliği olduğuna dikkati çekti. İlçedeki 3800 öğrenciye, 280 öğretmenin eğitim-öğretim verdiğine işaret eden Ceylan, şu değerlendirmede bulundu:
"Okullarımızın yetersizliği nedeniyle öğrencilerimize sosyal aktiviteler yaptırmak için mekânlar bulamıyoruz. Örneğin, binasının yetersizliği nedeniyle Anadolu Lisesi`nde yalnızca 60 öğrenci okuyor. Binanın yetersizliği, öğrenci sayısının artmasını engelliyor. Oysa sosyal aktiviteler, öğrencilerin başarısında en büyük etkeni oluşturmaktadır. Erdek`te yıllardır spor salonu bulunmaması, büyük eksikliktir. Neyse ki, ilçemize yeni bir spor salonu yapımına başlandı. İlçemizde neden bir Turizm ve Otelcilik Lisesi veya Sağlık Meslek Lisesi olmasın? İlçemizdeki okulların fiziki yapıları iyileştirildiği takdirde eğitim-öğretim açısından birçok ilçeyle yarışacak durumdayız."         
 Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli