Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek’teki sokak hayvanları kötü durumda

Erdek’teki sokak hayvanları kötü durumda

Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Serkan Alkaç,''İnsan hakları, hayvan haklarıyla başlar'' dedi.

Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Serkan Alkaç,''İnsan hakları, hayvan haklarıyla başlar'' dedi. 4 Ekim 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'ne, derneğin yönetim kurulu üyeleri Emine Gevher Aydemir ve Ayşegül İlgen Dayıca ile birlikte gelen Alkaç, önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bandırma'da sokak hayvanlarının sayısının sürekli artmasının en büyük nedenlerinden birinin buraya getirilip bırakılan hayvanlar olduğuna dikkati çeken Alkaç, şunları söyledi: ''Vatandaşlarımızın hayvanların hediyelik eşya olmayıp, sıkıldıktan sonra sokağa atılmamaları gerekir. Bandırma Belediyesi ile iş birliği içinde sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Çünkü Bandırma'nın her çeşit sorununun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi değil Bandırma Belediyesi çok daha iyi bilir. Derneğimizin üye sayısını halka inerek arttırmayı düşünüyoruz. Her şeyden önce de derneğimizin kurumsal bir yapıya kavuşturmayı planlıyoruz. Bu arada sokak hayvanlarını gönüllü besleyen gönüllü vatandaşlarımız da küstürülmemeli.''
Alkaç, bölgemizde en çok Erdek’teki sokak hayvanlarının durumunun kötü olduğuna dikkati çrkti. Alkaç, bundan önceki dönemde dernek başkanlarını yıllarca başarıyla yürüten Ertan Tulpar'ı da 25 Eylül 2021 günü yaptıkları genel kurulda ''Onursal Başkan'' olarak kabul ettiklerini belirtti. Alkaç'ın başkanlığındaki yönetim kurulunda ayrıca Gözde Erdem Karatepe ve Seval İpek de görev yapıyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek’ sokak hayvanları durumda
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli