Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek'teki temel atma töreni yarın

Erdek

Erdek'te, eski hamamın bulunduğu yere yapılacak "Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi"nin temeli yarın saat 15:30'da atılacak.

Erdek'te, eski hamamın bulunduğu yere yapılacak "Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi"nin temeli yarın saat 15:30'da atılacak.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, şu bilgiyi verdi:

"Bildiğiniz gibi, bu merkezin temel atma törenini daha önce gerçekleştirecektik. Ancak o günlerde tüm ulusumuzun yüreğine, Kuzey Irak'ta şehit olan 12 askerimizin acısı düşünce temel atma törenini erteledik. 5 Ocak'ta temelini atacağımız bu merkezimiz 4 katlı olacak. Bugünkü birim fiyatlarıyla 20 milyon liraya mal olmasını beklediğimiz binada sıhhi banyo, fitnes salonu, kütüphane, dershane ve belediye hizmet binası yer alacak."

PROJE NASIL ORTAYA ÇIKTI

Belediye Başkanı Burhan Karışık, projenin nasıl gerçekleştiğini ise şöyle anlattı:

"Erdek'te yazlık bir villası bulunan eski bir arkadaşım olan Hasan Çağlayan beni ziyarete gelmişti. Kendisiyle sohbet ederken, yıllardır boş bulunan bu yere bir proje hazırlamak istediğimizi, ancak imkanlarımızın etersiz olduğunu söyleyince, 'İsterseniz bu işi ben üstleneyim. Uygun görürseniz, binaya annemin adını verirsiniz' dedi. Ben de 'Tabii ki memnuniyetle veririz' dedim. Bunun üzerine belediyemiz ile 'Mobipa Mobilya Tekstil İnşaat Nakliye Petrol Ürünleri Süpermarket ve Turizm Anonim Şirketi' adına Hasan Çağlayan ile protokol imzaladık. Hasan Çağlayan'ın annesinin ismini taşıyan 'Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi'nin temelini 5 Ocak 2024' Cuma günü, saat 15.30'da törenle atacağız. Bu merkez, bize anahtar teslimi verilecek."

Haber: Tuncay Ertan 

                                                        



Anahtar Kelimeler: Erdek' temel töreni yarın
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı