Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´ten 24 Hacı adayı kutsal topraklara gidecek

Erdek´ten 24 Hacı adayı kutsal topraklara gidecek

Erdek´ten 2017 yılında 24 hacı adayının çekilen kura ile kutsal topraklara gitme hakkı kazandı.

Erdek´ten 2017 yılında 24 hacı adayının çekilen kura ile kutsal topraklara gitme hakkı kazandı.
Bunlardan 15´i Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile diğer 9 vatandaşımız ise özel şirketler vasıtası ile Hacca gidecekler.
Hacı adaylarından Diyanet İşleri Başkanlığı´nın organizasyonunda kutsal topraklara gidecek bir aile ise geçirdikleri bir rahatsızlık sonucu Hac gidişlerini bir dönem sonrasına ertelediler.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hacca gidecek hacı adaylarının tüm hazırlıklarını tamamlayarak 17 Ağustos 2017 gecesi saat 22.30 da Merkez Piri Reis Camii Bahçesinde yapılacak olan uğurlama töreni ile mukaddes topraklara dualarla ve ilahilerle uğurlanacakları bildirildi.

Erdek İlçe Müftülüğü´nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Hacı adaylarımız düzenlediğimiz seminerlere katıldılar, aşılarını oldular. Kafile Başkanları ile tanışma toplantıları yaptılar. Hac görevini yaparken karşılaşacakları zorluklar ve sorunlarla nasıl baş edebilirler bunlarla ilgili bilgilendirildiler. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı´nın verdiği kumaşları diktirip elbiselerini hazırladılar ve bavullarını teslim alıp götürecekleri zaruri eşyalarını tedarik ettiler. Her şeyleriyle ruhen ve bedenen bu nurlu yolculuğa hazırlandılar.? Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli