Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´ten Akşener´e 285 İmza

Erdek´ten Akşener´e 285 İmza

Yeni yapılan düzenlemeyle, Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yapmış kişilerin aday olabilmesi için en az 100 bin seçmenin desteğini alması gerekiyor.

 Seçmenlerin desteklediği aday için imzalı dilekçe verme süresi 4 Mayıs Cuma günü başladı. Bu süre bugün doluyor.
24 Haziran 2018 seçimlerinde seçmen tarafından aday gösterilmek için YSK´ya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz başvuruda bulundu.
Adaylık başvurusnda bulunan 4 liderden İyi Parti´nin adayı Meral Akşener ve Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu 100 bin barajını aşmayı başardı. Dün itibarıyla Akşener 234 bin imza toplarken Karamollaoğlu ise 150 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olmayı başardı.
İyi Parti Erdek İlçe Başkanlığı´ndan alınan bilgilere göre 4 Mayıs´ta başlayan imza kampanyası dahilinde ilçemizde de Meral Akşener´e 285 imza toplanıldı. İyi Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir imza kampanyasına katılarak kendilerine veya diğer adaylara imza veren herkese teşekkür ederken imza vermek isteyenlerin bugün saat 20.00´e kadar İlçe Seçim Kurulu´na giderek imza verebileceğini belirtti.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Akşener İmza
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli