Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´ten, Marmarabirlik Genel Kurulu´na tam destek

Erdek´ten, Marmarabirlik Genel Kurulu´na tam destek

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu ile birlik delegeleri Marmarabirlik Mali Olağan Genel Kurulu´na katılarak tam destek verdi.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu ile birlik delegeleri Marmarabirlik Mali Olağan Genel Kurulu´na katılarak tam destek verdi.
Marmarabirlik 2017/2018 İş Yılı Olağan Genel Kurulu, birliğin Bursa-Başköy´deki tesislerinde yapıldı.
Marmarabirlik Mali Olağan Genel Kurulu´na Erdek´ten 49 birlik delegesinin 43´ü katılırken, 6 delege ise mazeretleri nedeniyle katılamadı.
Marmarabirlik´e bağlı Erdek, Marmara, Mürefte, Edincik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri´nin yönetici ve birlik delegelerinin hazır bulunduğu genel kurulda, Marmarabirlik yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birliğin çalışmaları hakkında önemli bilgiler aktardı.
Konuşmasına ?2019 yılında müstahsilden alınan ürünün tamamını satarak, stoktaki ürünleri azaltıp toplam 600 milyon TL ciro elde etmeyi planlıyoruz? sözleriyle başlayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gelecek nesillere daha güçlü bir Marmarabirlik bırakmak için ekibiyle birlikte var güçle çalıştıklarını anlattı. 

Son 10 yılda değişim, dönüşüm ve planlı büyüme hedefi ile fark yaratan Marmarabirlik´in geleceğe umutla baktığına değinen Asa, ülkemizde kooperatifçiliğin Marmarabirlik sayesinde yeniden yükselen bir değer haline geldiğini ifade etti.
2017/2018 ürün alım kampanyası ve ödemelerle ilgili olarak bilgi veren Asa,? Ürün alım kampanya öncesinde ortaklarımızdan 70 bin ton rekolte beyanı alınmıştı. Piyasa koşullarının üzerinde bir fiyatla, son havuz dolana kadar ürün alımlarına devam edilmiş olup, kampanya sonunda 51 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirilmiştir. Ürün bedeli 352 milyon TL tutarın; % 60´ı peşin, % 20´ si 25 Ocak´ta olmak üzere % 80?i ödenmiş ve kalan % 20´lik dilimin Mayıs sonunda ödeneceğini söylemiştik. Yaptığımız planlama kapsamında kalan ürün bedellerinin tamamının 10-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında ödeneceğini buradan açıklıyorum.? dedi.
2019 yılının Marmarabirlik için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Asa,?2 yılda 102 bin ton ürün alınmış ve ortaklarımıza 642 milyon TL ödeme yapılmıştır. Marmarabirlik 2 yıl üst üste 51.500 ton ürün alarak kurulduğu tarihten bugüne en yüksek miktardaki alımını gerçekleştirmiştir.? diye konuştu.
Asa, Marmarabirlik´in gelecek yıllardaki hedefleri ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: Tüm resmi kurumlara ürün tedarik eden bir kurum olmayı, üretici ortaklarımıza yapmış olduğumuz destekleri daha da arttırmayı, daha çok almayı, daha çok satmayı, Marmarabirlik´i geleceğimize güvenle taşımayı, ortaklarımıza eğitimler vermeyi ve sorunlarına bilimsel olarak çözüm üretmeyi, ortaklarımızın üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla; Organik gübre üretmeyi, yeşil zeytin ihtiyacımızı karşılayacak şekilde yeni bir tesis kurmayı, Almanya Köln şehrinde lojistik süresini kısaltmak amacıyla depolama tesisi kurmayı, depolama ve paketleme tesisi kurmayı, AR-GE laboratuarı ile toprak ve yaprak analizi yapacak şekilde ortaklarımıza hizmet vermeyi, e-ticaret satışlarımızı arttırmayı, AR-GE yatırımlarını arttırmayı, sosyal sorumluluk projelerimize önem vermeyi, 2023 hedefimizle yılda 70 bin ton ürün almayı, yine 2023 hedefimizle, yılda 50 bin ton ürün satmayı, 1 milyar lira ciroya ulaşmayı, 54 ülkeye yaptığımız ihracatımızı, 8 bin tonlara ve 30 milyon dolarlara çıkarmayı hedefliyoruz.?
Haber : Bülenta Özgü



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli