Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdem, bayram öncesi korsan satıcı uyarısında bulundu

Erdem, bayram öncesi korsan satıcı uyarısında bulundu

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, Ramazan Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, vatandaşları korsan esnaf konusunda uyardı.

Bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar, sokak ve dükkanların önünde tezgah açan korsan satıcılara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdem, vatandaşları, sağlıklarını ön planda tutarak, bilmedikleri yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamaları yönünde uyardı. 
Alışveriş yaparken tanıdık esnafların ve bilinen ürünlerin tercih edilmesini isteyen Erdem “Esnaf Odaları Birliği olarak haksız kazanca, kayıt dışılığın yanında merdiven altı üretime de karşıyız. Bayram dolayısıyla, çikolata, şekerleme, lokum, draje ve tatlı talebinin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen mallar sahte markalarla, janjanlı ambalajlarla piyasaya sürülüyor. Maliyeti düşürmek adına şeker yerine tatlandırıcılar, Antep fıstığı yerine bezelye, tereyağı yerine ise aroma ve margarin, hatta kullanım tarihi geçmiş un, yağ, fıstık ve ceviz kullanılarak hastalıklara yol açılıyor, millet zehirleniyor. İçeriği belli olmayan ve tepsisi 25-30 lira gibi normalin çok altında satılan baklavalar alınmamalıdır.” dedi. 
Satılan ürünlerin hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilmesine yönelik denetimler artırılması gerektiğine dikkat çeken Erdem, denetimler sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtlarının aranması gerektiğini, böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın haksız rekabetten zarar görmesinin önüne geçilmiş olacağını sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı