Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Erdinç Özaslan’dan anılar

Erdinç Özaslan’dan anılar

Bandırma futbolunda bir dönemin yıldız oyuncularından Erdinç Özaslan’ı, 78 yaşında kaybettik.

Bandırma futbolunda bir dönemin yıldız oyuncularından Erdinç Özaslan’ı, 78 yaşında kaybettik.
Futbola 1958 yılında Marmara Gençlik forması altında başladıktan sonra Çelikspor ve Edincik Gençlik’te, “sol iç” mevkiinde oynayan ve “Smoll Erdinç” olarak anılan Özaslan’ın futbol yaşamından üç anısını aşağıda sunuyorum:
GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM
“1958 yılında, Marmara Gençlik’teydim. Henüz 15 yaşındayım. Erdek’e, Erdekspor ile özel maçlar oynamak için gittik. O gün, Erdekspor ile A ve B takımı olarak iki maç oynayacağız. O dönemde, Erdek Stadı’nda soyunma odaları bile yok. Futbolcular, zeytin ağaçlarının altında soyunuyorlar. Neyse, ilk maç, B takımları arasında oynanacak. Takımın her şeyi olan Marmara Gençlik takımı kaptanı Remzi Başak(Şoti Remzi), sahaya çıkacak B takımımızın kadrosunu açıkladı. İsmim okunmayınca hem şaşırdım, hem de çok üzüldüm. Hiç olmazsa ikinci yarıda sahada yer alacağımı düşünürken, ikinci 45 dakika için de ismim açıklanmayınca üzüntüm daha da arttı. Çünkü o gün, mutlaka B takımımızın formasını giyeceğimi düşünüyordum. Zeytin ağaçlarının altına giderek ağlamaya başladım. Daha sonra A takımımızın maçı var. Şoti Remzi, sahaya çıkacak A takımı kadrosunu açıklayacaktı. Beni uzakta görünce şaşırarak, yanına çağırdı. ‘Erdinç, gel buraya!’ Orada ne yapıyorsun? Hemen soyun!’ deyince hem heyecanlandım, hem de büyük şaşkınlık yaşadım. Çünkü A takımının formasını giymeyi hiç beklemiyordum. Şoti Remzi meğer beni, A takımı kadrosuna almış. O gün, heyecandan sahada ne yaptığımı bilemedim.”
YEMEĞİ BANDIRMA’DA EVİMİZDE YEDİK
“1961 yılıydı. Marmara Gençlik forması altında, Balıkesir’de, Şekerspor ile oynadık. Takım kaptanımız Şoti Remzi, maçtan sonra bize,’Çocuklar, şimdi Balıkesir’de yemek yersek, paramız Balıkesir’de kalır. Onları maddi olarak güçlendirirsek, ileride önemli transferler yaparak bizim için tehlike oluştururlar. Biz, şimdi yola çıkalım, yemeği Susurluk’ta yeriz’ dedi. Şoti Remzi, Susurluk’a girmek üzereyken bize şunları söyledi:
‘Çocuklar, buradan Bandırma’ya kadar 45 dakikalık yolumuz kaldı. Herhalde evliler, yemeklerini evlerinde, bekârlar da anne-babaları ve kardeşleriyle yemek isterler, değil mi?’
Hiç sesimizi çıkarabilir miyiz? Şoti Remzi’ye kim itiraz edebilir ki?
Kaldı ki, kulübümüzün yemeğe verecek parası olmadığını bildiğimiz gibi, arkadaşlık bağlarımız da çok güçlüydü.”
MAHALLE TAKIMIYLA ŞAMPİYONLUK
“O yıl, Edincik Gençlik takımı antrenörlüğünü yapıyorum. Balıkesir İl Spor Müdürlüğü ile Cumhuriyet Gazetesi’nin ortaklaşa düzenledikleri İl Minikler
Şampiyonası için takım hazırlıyorum. Hepsi Edincikli, 13-15 yaşlarındaki 20 kişilik kadro ile Bandırma miniklerini penaltılarla yenip, İl Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettik. İki takımın kadrosundan oluşturduğum oyuncular ile Balıkesir Körfez Şampiyonu ve Balıkesir Merkez Şampiyonunu 1-0’lık sonuçlarla geçerek, Balıkesir İl Şampiyonluğunu kucakladık. Şampiyon kadromuzda Süleyman Takunyacıoğlu, Zeyyat Saygın, Hasan Demir, Köfte Ahmet, Tavşan Ahmet, Yaşar Bekdemir ve Baha Bekdemir gibi mahalle aralarından bulduğum genç yetenekler vardı.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdinç Özaslan’ anılar
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı