Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdoğan, 14 Mayıs seçim tarihini açıkladı

Erdoğan, 14 Mayıs seçim tarihini açıkladı

AK Parti İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısı; İl Yürütme Kurulu Üyelerinin, İlçe Başkanlarının, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilinin, İlçe Belediye Başkanlarının, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının katılımları i

Toplantıda 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine yönelik yapılacak çalışmalar, AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvuru süreci, 6 Şubat’ta 11 ilde yaşanan asrın felaketi depremlerin etkileri ve Balıkesir’de misafir edilen 19 bine yakın depremzedenin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi. 
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Mart’ta 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Milletvekilli seçimleri ile ilgili kararnameyi imzaladı. YSK’nın Resmi gazete de yayınlanan seçim takvimi ile süreç başlamış oldu. 
AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran toplantıda yaptığı konuşmada, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine yönelik yapılacak çalışmalar hakkında teşkilatı bilgilendirdi. 
Balıkesir’de AK Parti’den milletvekilli aday adayı olacakların bir hafta içerisinde başvurularını yapması gerektiğini belirten Başaran, “AK Parti İl Başkanlığımıza, Milletvekili aday adaylığı için başvuracak arkadaşlarımızın 1 hafta içerisinde müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yani Cuma gününe kadar başvurular devam edecek.” dedi. 
Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasıyla, 19 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adaylarının tek tek mülakata çağrılacağını, ardından Cumhurbaşkanının listeye son şeklini vereceğini, aday listelerin 7 Nisan’da YSK’ya teslim edileceğini belirten Başaran “AK Parti'nin adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep etmesi öngörüldü. AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday adayı olacak arkadaşlarımızın bu takvim sürecine göre hareket etmeleri gerekmektedir. Şimdiden aday adayı olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” diyerek sözlerine ekledi.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı