Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ERGİAD Başkanlığı’na Özgür Kalafat seçildi

ERGİAD Başkanlığı’na Özgür Kalafat seçildi

Erdek Genç İş İnsanları Derneği’nin (ERGİAD) Genel Kurul’u 2 Kasım Çarşamba günü saat: 14:00’te yapıldı.

Yapılan Genel Kurulda ERGİAD Başkanlık görevine Özgür Kalafat seçildi. 

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantıda, dernek başkanlığı ve yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi için seçimlere geçildi. 

Yapılan seçimde dernek başkanlığına Özgür Kalafat seçilirken yönetim kurulunda Doğanay Nazlıoğlu, Çisem Tanrıöver Özhuy, Batuhan Kutas, Anıl Durak, Hüseyin Uz, Benan Erdoğan Kırtay, Mete Hacı ile Süleyman Eren yer aldı. 

ERGİAD Yönetim Kurulu organları ise ilk yapılacak görev bölümü dağılım toplantısında belirlenecek. 

ERGİAD Yönetim Kurulu üyeleri, toplantının ardından yaptıkları açıklamada, derneğin amaçları, hedefleri ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. 

Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Derneğin ve ilçemizin ulusal bilinirliğini en kısa sürede arttıracağız. Bu bağlamda Ege Genç İş İnsanları Federasyonu ve Güney Marmara Sanayici İş İnsanları Federasyonu’na bağlanıp Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu’na kaydımızı yaptıracağız. Öncelikle Erdek Genç İş İnsanları Derneği olarak sadece Erdek değil KAPIDAĞ YARIMADASI VE ADALAR çapında bir sinerji yaratmayı hedeflemek üzere kurulduk. Daha etkin çalışmak, güç birliğini ve beraberliğini geliştirmek adına çalışmalarımıza başladık. ERGİAD bünyesinde KAPIDAĞ YARIMADASI VE ADALAR bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamayı ve bölgemize pozitif bir ivme kazandırmayı hedeflemektedir. Derneğimizin diğer bir amacıda bölgemizde faaliyet gösteren genç iş insanları ile beraber vizyonlarımızı birleştirip bölgemiz için hep birlikte ortak bir yeni geleceğe bakmak istiyoruz. Bölgemizin markalaşarak yeni bir kimlik kazanması için ‘KAPIDAĞ YARIMADASINI KEŞFET’ sloganı ile beraber etkinlikler ve projeler geliştireceğiz.” 

KAPIDAĞ YARIMADASINI KEŞFET sloganı altında yapılacak etkinlik ve projeler “ 

1- KAPIDAĞ KİMLİĞİNİ ARIYOR (ULUSAL TASARIM YARIŞMASI) 

2- KAPIDAĞ KEŞİF HARİTASI (SANAL UYGULAMA ve BASILI OLARAK ÜRETİM) 

3- KAPIDAĞ İLE KALKINIYORUZ MARKALAŞMA PROJESİ 

a- KAPIDAĞ YARIMADASI YEREL ÜRÜN PAZARI (ERDEK BELEDİYESİ ve TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ İLE) 

b- MEVCUT FESTİVALLERİN DESTEKLENMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ 

c- GENÇ GİRİŞİMCİLERE VE YATIRICIMCILARA DEVLET DESTEKLERİ İLE EĞİTİMLER ORGANİZE EDİLİP KİŞİSEL GELİŞİMİN ARTTIRILMASI.” olarak açıklanırken, toplantının sonunda kısa ve uzun vadeli projelerin en kısa sürede sonuçlandırılıp hazır edecekleri dile getirildi.

Haber: Tuncay Ertan

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı