Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ERGİAD Erdek için kolları sıvadı

ERGİAD Erdek için kolları sıvadı

Erdek Genç İş İnsanları Derneği (ERGİAD) tanışma ve proje tanıtma toplantısı düzenledi.

Erdek Genç İş İnsanları Derneği (ERGİAD) yöneticileri tarafından Erdek Ticaret Odası'nda tanışma ve proje tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Geçtiğimiz günlerde genel kurullarını gerçekleştirdiklerini paylaşan ERGİAD yöneticileri Erdek ve Kapıdağ için gerçekleştirecekleri projeleri katılımcılara aktardı.  

Derneğin tanıtımı ile başlayan toplantıda ERGİAD yöneticileri olarak Erdek'te eksikliğini hissettikleri birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek için bir araya gelen genç iş insanları olduklarını aktardı.   

Dernekte 27 aktif üye sayısı olduğuna dikkat çeken yöneticiler, üye sayılarını arttırarak daha güçlü bir şekilde yollarına devam etmek istediklerini ifade ettiler. 

Derneklerinin amacını; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası, Üniversite gibi kurumlarla ve tüm sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde Erdek’in kalkınmasına katkıda bulunmak olarak açıklayan ERGİAD temsilcileri, Erdek'in yerel geçim kaynaklarının sürdürebilirliği hakkında projeler geliştirmek ve gerçekleştirmek (turizm, tarım hayvancılık vb.) Erdek'in kalkınmasında önemli bir role sahip olduğunu düşündükleri ‘markalaşma’ sürecinde aktif rol almak, projeler geliştirmek ve gerçekleştirmek olarak açıkladılar. 

Projeleri arasında; kentsel markalaşma ile şehrin cazibesinin artırılması, tarihi ve turistlik mekanların tanıtılması, yöresel ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesi ve duyurulmasına yer verildiğini kaydeden ERGİAD temsilcileri, markalaşma projesi kapsamında ‘Kapıdağ Kimliğini’ arıyor adlı logo ve sembol yarışması düzenlemek istediklerini, aynı zamanda Erdek'in turizmine ivme kazandıracak her türlü festival, organizasyonların desteklenmesi ve geliştirilmesinde öncülük edeceklerini dile getirdi.   

Yine aynı zamanda dijital medyanın önemine de dikkat çeken ERGİAD temsilcileri, ilçemizde bulunan Kyzikos Antik Kenti'nin turizme kazandırılmasını gerektiğinin altını çizdiler. 

ERGİAD temsilcileri ve katılımcılar ile bir süre çeşitli konular üzerine sohbet edildikten sonra toplantı sona erdi. 

Erdek Genç İş İnsanları Derneği (ERGİAD Başkanı Özgür Kalafat ve dernek yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Ticaret Odası Başkanı Turan Gün ve yönetim kurulu, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Zahid Ecevit, Öğretim Üyesi Füsun Esenkal Çözeli ve Rektör Danışmanı Doç. Aybeniz Akdeniz Ar katıldı.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: ERGİAD Erdek kolları sıvadı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı