Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ERGİAD, Erdek’teki yapı stoğunun incelenmesini istedi

ERGİAD, Erdek’teki yapı stoğunun  incelenmesini istedi

Erdek Genç İş İnsanları Derneği (ERGİAD) Temsilcileri, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve tüm ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet milletimize

Ülkemizi yasa boğan bu felaketin ilk gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştıklarını ve ellerinden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydeden ERGİAD Temsilcileri, “İlçemiz konumu gereği 1. derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Ancak biz olası bir depreme resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri ve ilçe halkı olarak ne kadar hazırız?” dedi. 
Erdek Genç İş İnsanları Derneği olarak acil bir eylem planı geliştirilmesini düşündüklerinin altını çizen ERGİAD Temsilcileri, hazırladıkları eylem planlarını kamuoyu ile paylaştı. 
İlçemizdeki mevcut yapı stoğunun incelenmesi gerektiğini öneren ERGİAD Temsilcileri, yapıların (konutlar, kamu yapıları, konaklama tesisleri vb.) çoğu deprem öncesi yönetmeliklerle inşa edilmiştir. Bu yapılar beklenen büyük Marmara depremine hazır mı ve bunun için bir önlem alındı mı?” diye sordu.
Kentleşme ve imar politikalarının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan ERGİAD Temsilcileri, “En acil olarak gerekli imar çalışmalarının yapılıp kaçak yapılaşmanın önüne geçilmeli, mimarlık mühendislik ve yapı denetim hizmeti alarak depreme dayanıklı yapıların yapılmasına teşvik edilmeli, kentsel dönüşüm alanları belirlenerek riskli yapıların ivedilikle yıkılıp yerine yeni yapıların yapılması için teşvik edilmesi gerekeceğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu. Afet sonrası planlamadan da bahseden ERGİAD Temsilcileri, “İlçemizde afet koordinasyonunu sağlayacak bir oluşum var mıdır? Afet öncesi, afet esnasında ve sonrası için gerekli ekip, ekipman ve bilince sahipmiyiz? Bu bağlamda ilçemizde ihtiyaç duyulan sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma ve arama kurtarma vb. alanlarında halktan gönüllü ekipler oluşturulmalı ve kurumlarca gerekli eğitimler verilmelidir. Sonuç olarak bir deprem bölgesinde yaşıyorsak, hayatımız boyunca tetikte olmalıyız. Olası bir felakette bölge halkı olarak hazır mıyız?” ifadeleriyle tamamladı. 

Haber Merkezi 

 



Nejat kahraman
2.03.2023 19:20:30
Afet halinde kullanilacak herhangi bir röle yok telsiz sisteminin kurulması lazım.

Zarif Nuhut
3.03.2023 13:17:16
Bölgemizin 1. Derecede deprem kuşağinda oluşu herkes gibi beni de endişelendiriyor. Ülkemiz de birçok belediye hummalı bir hazirlik çalişmasina başladi bir cok yapinin tehlike altinda olduğunu düşünüyorum. Belediyemiz bu konuda nasil bir hazirlik yapiyor merak ediyorum.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı