Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erkul, bölücülere taviz veriliyor

Erkul, bölücülere taviz veriliyor

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, PKK'nın Lice'yi teslim aldığını söyledi.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, PKK’nın Lice’yi teslim aldığını söyledi.
MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, PKK`nın Türkiye`nin bir bölgesini AK Parti ile girişilen sözde barış süreci karşılığında teslim aldığını öne sürdü.
MHP Bandırma İlçe Başkan Erkul "Diyarbakır Lice`de dikilen heykele gelene kadar devleti kör ve sağır vaziyette tutan AKP hükümeti, bölücülere taviz üstüne taviz verdi.” dedi.
Erkul, devamında şu ifadelere yer verdi: “Türk devletinin ve milletinin birlik ve bütünlüğüne 30 yıl önce ilk kurşunu sıkan bir hainin heykelini Türk toprağına dikecek noktaya gelinceye kadar bu devleti yönetenler uyumuşlardır. Devleti yönetenler nasıl bir zafiyet içerisindedirler ki kendi sınırları içerisinde dahi bir ucubenin planlanması, yapımı ve törenle açılması sırasında uyumuştur.”
Erkul: “Önemli olan indirmek değil diktirmemektir”
“Önemli olan milletin birliğine kast etmiş bir hainin heykeli yıkmak değil, daha en baştan dikilmesini önlemektir” diyen Erkul devamında şunları söyledi: “AKP hükümetinin tavizleriyle devlet kurmakta Barzani ile yarışır hale gelen PKK`nın 30 yılda katlettiği on binlerce askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz ve vatandaşımızın yanı sıra verdiği yüzlerce milyar dolarlık zararın üzerine Lice`de yapılan heykel tüy dikmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bölücülüğün heykelini yıkmak, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için hala bir ümidin yaşatıldığını göstermektedir. Ancak önemli olan sadece bir heykelin yıkılması değil, bu ihaneti anıtlaştıran zihniyeti dikeni de diktireni de yıkmaktır."



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu