Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Erkul: üretici haciz kıskacında

Erkul: üretici haciz kıskacında

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul ve yönetim kurulu üyeleri Çepni ve Bereketli Köylerini ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul ve yönetim kurulu üyeleri Çepni ve Bereketli Köylerini ziyaret etti.
Hükumetin tarım politikasının çiftçiyi fakirleştirirken faiz lobisinin servetine servet kattığını öne süren MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, ülkede tarım ve hayvancılıkla geçinen kesimleri icra, haciz ve hapis kıskacına olduğunu söyledi. Erkul "AKP Hükumetleri tarım politikalarını, çiftçinin bitirilmesi, tarımın küçültülmesi ekseninde oluşturmuştur. Türk tarımı gün geçtikçe kan kaybederken AKP Hükumetleri, Türk çiftçisini desteklediğini, tarımın kalkındığını, tarımda büyük gelişmelerin yaşandığını iddia etmektedir. Ancak elde olan rakamlar ve ülkemizdeki çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılar bu söylemlerin ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.
-Verimli topraklar verimsiz hale getirildi
Verimli toprakların yanlış tarım politikası nedeniyle verimsiz hale geldiğini ifade eden Erkul, "Çiftçi ürettiği ürünün para etmemesi nedeniyle borçlarını ödeyememektedir. Bu olumsuz durum karşısında bankalara ipotek ettirdiği tarlaları, bahçeleri ellerinden alınarak durum daha vahim hale gelmektedir. Bugün, ailece aylarca uğraşıp ürettikleri ürünler masrafları karşılamamakta, buna mukabil bankalar kıskaç altına almakta ve birçok alanda su, elektrik sayaçları borçlarını nedeniyle sökülmektedir. Bir sonraki döneminin ürününü ekebilmek, yetiştirebilmek için bankalardan kredi kullanan çiftçimizin borcunu biraz geciktirmesi, tarlasının ve arazisinin bankalar tarafından el konulmasıyla sonuçlanmaktadır." Şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı