Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erkul`dan asgari ücret tepkisi

Erkul`dan asgari ücret tepkisi

MHP Balıkesir milletvekili aday adayı Kerim Karani Erkul, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'da işveren-devlet kesimi temsilcilerinin oy çokluğuyla belirlenen asgari ücretin hayal kırıklığı yaşattığını söyledi

MHP Balıkesir milletvekili aday adayı Kerim Karani Erkul, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’da işveren-devlet kesimi temsilcilerinin oy çokluğuyla belirlenen asgari ücretin hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.
Bu yıldan geçerli olacak yeni asgari ücretin yetersiz ve işçilerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğuna dikkat çeken Erkul “ Anayasamızda, asgari ücret belirlenirken `Çalışanların geçim şartlarının göz önünde tutulacağı` düzenlemesi yer almaktadır. Devletin resmi kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), asgari ücret tespit komisyonun verdiği görev doğrultusunda tek bir işçinin eline geçmesi gereken asgari ücreti aylık net bin 425 TL olarak hesaplamıştır. Ancak asgari ücret, işveren-devlet temsilcileri tarafından pazarlık konusu yapılmıştır. Devletin resmi rakamlarına itibar edilmemiştir. Devletin objektif ve bilimsel veriler kullanılarak hesaplanan tutar bile kabul edilmemiştir"dedi.
Erkul, asgari ücretin ülkede uygulanmakta olan ekonomik ve sosyal politikaların önemli bir göstergesi olduğunu, belirlenen yeni asgari ücretin hayal kırıklığı yarattığını, işçilerin geleceğe olan umutlarının bir kez daha zedelendiğini sözlerine ekledi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli