Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Eroğlu, 25 tesisin temelini atarken 10 tesisi açtı

Eroğlu, 25 tesisin temelini atarken 10 tesisi açtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir´de düzenlenen törende 25 tesisin temelini atarken, 10 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir´de düzenlenen törende 25 tesisin temelini atarken, 10 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Törende temeli atılan ve açılışı yapılan 35 tesisin toplam yatırım bedeli 378 milyon lirayı buluyor.

15 Temmuz Meydanı´nda düzenlenen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?15 Temmuz darbesine, alçak FETÖ örgütüne kafa tutan şehir Balıkesir devletimizin ve milletimizin bekası için birlik olacağız. Aziz milletimiz darbeye izin vermedi. Bu hainler Cumhurbaşkanımızı yıldıramadı, kandıramadılar.? dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 35 tesisin toplu olarak temellerini atarak, açılışlarını yaptı.

İşte! Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler: ?Reşitköy, Susurluk Dereköy, Gönen Geyikli, Gönen Koçbayır, Gönen Muratlar, Marmara Topağaç ve Sındırgı Yusufçam Barajları ile 16 adet sulama tesisi ve 1 adet gölet, ağaçlandırma ve ormancılık projelerinin temeli atıldı. Aynı törende 1 adet baraj sulaması, 5 adet gölet, 2 adet gölet ve sulaması, 1 adet dere ıslahı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 1 adet altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da açılışı gerçekleştirildi."

Eroğlu, tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin hizmete alınmasıyla 101,25 milyon metreküp su depolanacak, 49.630 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve 1 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu´nun Balıkesir´de düzenlediği merasimde 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Orköy kredisi verildi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli