Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ERTANDAN, HÜSEYİN İŞÇİ YÖNETİMİNE: Esnaf Kefalet Kooperatifi'ni, ortaklarına kredi bile veremeyecek duruma getirdiniz

ERTANDAN, HÜSEYİN İŞÇİ YÖNETİMİNE: Esnaf Kefalet Kooperatifi

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 14 Mart 2010 Pazar günü gerçekleştireceği, seçimli olağan genel kurul toplantısına hazırlanırken, gazetemiz sahibi Yaşar Mehmet Âkif Ertan, yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıkladı.

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 14 Mart 2010 Pazar günü gerçekleştireceği, seçimli olağan genel kurul toplantısına hazırlanırken, gazetemiz sahibi Yaşar Mehmet Âkif Ertan, yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıkladı.
Kooperatifin, "seçimli kongre" kararı almasının ardından, hâlen başkanlık görevinde bulunan Hüseyin İşçi ve yönetim kurulunun, aynı ekiple yeni seçimde de aday olacağı tahmin edilirken, yönetim kurulu başkanlığı için adaylığını açıklayan Ertan, "Hüseyin İşçi`nin başkanlığındaki kooperatifimiz, yıllardır kötü yönetiliyor. Buna paralel olarak da, uzun bir süredir, ilçemiz esnafına kredi bile veremiyor" dedi.
Ortaklarına, kredi bile veremeyen bir kuruluş durumuna düşürülen Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`ni yeniden ayağa kaldırarak, başı dik bir kuruluş durumuna dönüştürmek amacıyla aday olduğunu vurgulayan YENİ ERDEK Gazetesi sahibi Ertan, adaylığının nedenlerini, şöyle dile getirdi:
"2002 yılından bu yana, Hüseyin İşçi`nin başkanlığındaki kooperatif yönetiminin bugünkü durumu apaçık, gözler önündedir. Hüseyin İşçi yönetiminin, kooperatifi, kredi bile veremez duruma getirmesine artık seyirci kalamazdım. Bu nedenle, zaten ekonomik kriz içinde kan ağlayan Erdek esnafının sorunlarının çözümü için elimi, taşın altına koymaya karar verdim. Amacım, Erdekli esnafın yıllardır gülmeyen yüzünü biraz olsun güldürmektir."
Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nde görevli bulunan beş personel arasında yer alan Ali İşçi ile Ali Anafarta`nın,  bu kuruluştan, yıllar önce emekli olmalarına karşın yine aynı kuruluşta çalıştırılmalarını anlamakta güçlük çektiğinin altını çizerken, Anafarta`nın, dört yıl sonra gerçekleşecek kongrede, başkanlığa aday olacağını da öne süren Ertan, Ali İşçi`nin ise haftanın beş çalışma gününde, kooperatiften, her gün saat kaçta ayrıldığını açıklamasını istedi.
Ali İşçi`nin, görev yaptığı kuruluşta her gün, kaç saat çalıştığını kooperatif yöneticilerinin de bilmelerine karşın sessiz kaldıklarını öne süren Ertan, "Bu örnek bile kooperatifin, içinde bulunduğu kötü durumun göstergesidir. Kısacası, Hüseyin İşçi yönetiminde esnafa kredi yok ama icra takibi çok" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı