Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ertek; Demokratik Açılımı halkımıza anlatacağız

Ertek; Demokratik Açılımı halkımıza anlatacağız

AK Parti Genel Merkezinin hazırladığı Demokratik Açılımı anlatan kitaplar AK Parti Erdek İlçe Teşkilatına geldi.

AK Parti Genel Merkezinin hazırladığı Demokratik Açılımı anlatan kitaplar AK Parti Erdek İlçe Teşkilatına geldi.
"Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi"nin yer aldığı Demokratik Açılım kitapçığıın içeriği kapı kapı dolaşarak anlatılacak. Bunun için genel merkezin hazırladığı kitap kullanılacak.
Hükümetin, `Demokratik Açılım`a ilişkin bastırdığı kitapçıkta, silahını bırakıp dağdan inen teröristlerin hangi hukuki zeminde yeniden topluma kazandırılacağı üzerinde çalışılmaların yer aldığı, Demokratik açılıma yönelik ilk kitapçığın kendilerine ulaştığını söyleyen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, " İçişleri Bakanlığı, Toplumla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından basılan kitaba `Demokratik Açılım Çalışmalarının Gerekçe, Yöntem ve Hedefleri` adı verildi. Kitapçıklar, Başbakan`ın Türkiye`yi gezip konuyu anlatmakla görevlendirdiği 40 milletvekiline dağıtıldı" dedi.
Açılımın en önemli hedefinin `terörü bitirmek` olduğu vurgulanan kitapçıkta, silah bırakanların hangi hukuki zeminde topluma kazandırılacağına yönelik çalışmaların üzerinde durulduğu vurgulandı.
Bu ifade, hükümetin TCK`nın `etkin pişmanlığı` düzenleyen 221. maddesi dışındaki seçenekleri araştırdığını ortaya koydu. Kitapçıkta, `Şu veya bu nedenle dağa çıkanların oradan indirilmesi ve Kuzey Irak`taki kampların tasfiye edilmesi amacıyla çok yönlü çalışmalar devam etmektedir` denildi.
6 AYAKLI DIŞ BAĞLANTI
Kitapçıkta, sorunun diplomatik ayağı çerçevesinde, Türkiye-Irak arasında stratejik işbirliği yürütüldüğü, Suriye, İran ve Ermenistan ile ikili ilişkiler bazında çalışıldığı, AB ülkeleri ve ABD nezdindeki yoğun temaslardan başarılı sonuçlar alındığı vurgulandı.
AÇILIMIN 6 KIRMIZI ÇİZGİSİ
Anayasa`nın `değiştirilmesi teklif dahi edilmeyen` hükümlerinin açılımın çatısını belirlediği vurgulanan kitapçıkta, 6 kırmızı çizgi şöyle sıralandı:
- Üniter yapıya sahip,
- Resmi dil Türkçe,
- Bayrağı ay yıldızlı bayrak,
- Milli marşı İstiklal Marşı olan,
- İnsan haklarına saygılı,
- Demokratik ve sosyal hukuk devleti.
KÜLTÜREL KİMLİK ADIMI
Söz konusu kitapçıkta, özellikle Kürt kültürel kimliğinin tanınacağı iması yapılarak, `Tüm vatandaşlarımızın kültürel kimliklerinin gereklerini yerine getirmelerini sağlayıcı, bireysel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını ve günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı adımlar üzerinde çalışılmaktadır` bilgisi verildi.
SOSYAL RESTORAS- YON
Dağa çıkışı engellemek için sosyal, kültürel ve ekonomik tedbirler alındığı vurgulanan kitapçıkta, yapılan çalışmalar şöyle özetlendi: `26.7 milyar TL`lik yeni bölgesel kalkınma eylem planı ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu plan içerisinde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizin topyekün kalkınması için bir dizi yatırım yer almaktadır. Çalışmalar, 2013`te bitecektir.`

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı