Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ertelenen Meclis toplantısı yapıldı

Ertelenen Meclis toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisinin Haziran 2013 ayı toplantısı dün yapıldı. Erdek Belediye Meclisi Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplandı.

Erdek Belediye Meclisinin Haziran 2013 ayı toplantısı dün yapıldı.
Erdek Belediye Meclisi Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplandı.
Meclisin Haziran ayı toplantısına, AK Parti gurubundan Melek Decan, Turan Gün, Halil Aydöner ve K. Sabri Çağlar katılırken, Yılmaz Öğrenir mazeret bildirmeksizin katılmadı.
CHP gurubundan Levent Karabacak, Nimet Kalafat, M. Ali Kılıç, Sümer Balkan, Çetin Gül, M. Ali Tetik, Mehmet Arslan ve M. Ali Yağcı toplantıda hazır bulunurken, Burhan Karışık ise toplantıya katılamayacağını bildiren mazeret dilekçesi gönderdi.
Başkan Aysan, Burhan Karışık`ın mazeretli sayılıp sayılmamasını oylamaya sunarken, Karışık`ın izinli sayılması oy birliğiyle kabul edildi.
5 gündem maddesi ile 1 ek gündemin yer aldığı toplantının ilk gündem konusu, devlet memurlarına ödenecek olan zam ve tazminatların belediye personeli için uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 2. konusu, Erdek Yalı Mahallesinde bir imar adasında mevcut 146 nolu parselin satışı için belediye başkanı ile belediye encümenine satış yetkisi verilmesiydi. Bu gündem maddesi AKP`li üye Melek Decan, CHP`li üyeler Çetin Gül, M. Ali Yağcı ile Sümer Balkan`ın çekimser kalmalarına karşın diğer üyelerce oy çokluğuyla kabul edildi.     Baştarafı Sahife 1`de
Gündemin 3. konusu; Erdek İmam Hatip Derneği Başkanlığı tarafından Atatürk Mahallesinde, konut alanında bulunan bir taşınmazın, yurt alanına dönüştürülmesi talebi yer alıyordu. Bu konu incelenmek üzere oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 4. Maddesi; Erdek Alaattin Mahallesinde bir imar adasında plan tadilatı yapılması önerisinin İmar Komisyonunda yapılan çalışma neticesi hazırlanan rapor doğrultusunda karar alınması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 5. konusu; Erdek Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa eden AK Partili Aycan Ener`in yerine 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 24. Maddesi uyarınca Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçimine gidildi.
Yapılan gizli oy açık sayımda, AK Partili Halil Aydöner 10 oy, AK Partili Yılmaz Öğrenir 2, diğer AK Partili üye Turan Gün ise 1 oy aldı. Bu sonuçlarla Plan ve Bütçe Komisyonuna Halil Aydöner seçilmiş oldu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Aycan Ener`den boşalan meclis üyeliğine AK Parti listesinden 2. yedek Enver Damar`ın girdiğini açıklayıp, Ener`in yaptığı hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ettiğini belirtti.
Gündemin son konusu ise Ocaklar Belediyesinden gelen, beldenin kanalizasyon ve alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere bir arsanın satış izni yer alıyordu.
Bu konunun ek gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildikten sonra, Ocaklar Belediyesi tarafından talep edilen arsanın satış izni oy birliğiyle kabul edilip toplantı sona erdi.       Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli