Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Eşinin Borcu Yüzünden Astımlı Hastanın Elektriğini Kestiler

Eşinin Borcu Yüzünden Astımlı Hastanın Elektriğini Kestiler

Komşu ilçemiz Bandırma'da kocasının dükkan elektriği borcu yüzünden evindeki elektriği kesilen astım ve kalp hastası kadın isyan etti.

Komşu ilçemiz Bandırma'da kocasının dükkan elektriği borcu yüzünden evindeki elektriği kesilen astım ve kalp hastası kadın isyan etti. 
17 Eylül Mahallesi Hacı İsa Mescit Sokağı`nda ikamet eden astım ve kalp hastası Gülümser Sungur`un evinin elektriği Kurban Bayramı öncesinde UEDAŞ yetkilileri tarafından kesilerek elektrik sayacı söküldü. Astım hastası olduğunu ifade eden Sungur, "Ben astım hastasıyım. Günde en az 3 defa cihaza bağlanarak solunum yapmak zorundayım. Eşimin ticarethane elektriğinden dolayı UEDAŞ`a borcu var diye benim abone olduğum evin elektriği nasıl kesilebilir?" diyerek isyan etti. 
UEDAŞ yetkilileriyle görüşmeye gittiğini ifade eden Gülümser Sungur, "Benim elektrik borcumun olmadığını söyledim ve sayacımın geri verilmesini istedim. Yetkili, `Elektriğiniz eşinizin borcundan dolayı kesilmiş. Borcu ödeyin, elektriğiniz açılsın` dedi. Ben salça fabrikalarında çalışarak elektrik faturalarımı ödedim. Borç ferdidir" iddialarında bulundu. 
Gülümser Sungur`un eşi Yusuf Sungur ise, UEDAŞ`a iş yeri aboneliğinden dolayı borcunun olduğunu, ancak taksitlendirmeye gittiğinde bin liranın üzerinde nakit para istendiğini belirterek, "Ben emekliyim. UEDAŞ yetkililerine emekli olduğumu söyleyip iş yerimin elektrik borcunun emekli maaşımdan kesilmesini istedim. Yetkililer bunun böyle olamayacağını belirterek bin liranın üzerinde nakit para istedi. Ben de bu parayı nakit olarak vermemin mümkün olmadığını söyledim. 2005 yılında eşim kalp ameliyatı oldu ve kalp kapakçığı değişti. O günden beri maddi sıkıntı yaşıyorum. Ama iş yerinin borcundan dolayı eşim de olsa farklı bir abonenin elektriğinin kesilmesine anlam veremiyorum. Yetkililer sesimizi duysun" ifadelerini kullandı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı