Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eski Bakan Yıldız, Bandırma´da önemli mesajlar verdi

Eski Bakan Yıldız, Bandırma´da önemli mesajlar verdi

AK Parti Kayseri Milletvekili Enerji Ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ?Biz defalarca söyledik, Bor tesisleri Türkiye´de özelleştirilmeyecek kurumların başında gelmektedir? dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili, Enerji Ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı yaptı.
Bostancı, ?Dünyada ve coğrafyamızda oluşan sıkıntılı ortamda dik durabilmemiz için dik duruşlu liderlere ihtiyacımız var.? dedi.
Bostancı´dan sonra söz alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ise yoğun bir programın içinde olduklarını kaydetti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise yaptığı konuşmada, 16 Nisan referandumunda sonuç ?Hayır´ çıkarsa, ?Vatandaşımızın tercihini öpüp başımıza koyarız.? diye konuştu.
Taner Yıldız, Bir gazetecinin 16 Nisan referandumunda sonuç ?Hayır´ çıkarsa 17 Nisan sabahı Türkiye nasıl bir ülke olarak uyanır? Sorusu nu cevaplarken şunları söyledi: ?Vatandaşımızın tercihini öpüp başımızın üstüne koyacağız. % 50.01 ?Hayır´ çıkarsa Türkiye kaldığı yerden devam eder. Ama biz şunu söylüyoruz. Vatandaşımız daha iyisine, daha güzeline layık. 35 yıl önceki darbenin vesayeti ile hazırlanmış bir anayasa ile yönetilmek başka, Türkiye´nin büyüyen yanı ile beraber anayasasını genişletmesi başka. Bundan sonra sıkıyönetimlerin olmadığı ve bürokrasinin azaltıldığı iradenin daha da güçlü bir şekilde bu ülkeyi idare etmek üzere hazır olduğu bir dönem biz hedefliyoruz. Şu ana kadar 15 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi nasıl yönetmiş ise bundan sonra da öyle yönetmeye devam eder. ?Hayır´ la oturup başında ağlamayız. Bu niye böyle çıktı? diye biz muhasebemizi yaparız. Ama yolumuza devam ederiz.?
Bir gazetecinin Eti Maden´in Varlık Fonuna devredilmesi ile ilgili sorusuna ise eski Bakan Yıldız, ?Bandırma´nın Eti Maden İşletmesi açısından Türkiye de ki en önemli 3 yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çekti.
Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Buraya yapılan yatırımlar Boraks yükleme/boşaltma tesisiyle, işleme tesisleriyle, Kütahya, Bandırma, Emet bizim için çok önemli. Varlık Fonu Türkiye´nin en prestijli yerlerinden bir tanesi haline getiriliyor. Adı üzerinde bir varlık oluşturması lazım. Eti Holding bir milyar dolar takribi ciro yapıp, bir milyar lira kar eden en yüksek katma değerli Türkiye deki 10 işletmesinden bir tanesi. Özel ve kamu dahil. Tekrar söylüyorum 1 milyar dolar ciro yapıp da bir milyar kar eden Türkiye de bu ölçekte 10 işletme vardır. Bu yüzden varlık Fonu´na alınmak bir prestijdir. Bunun çok iyi yönetilmesi halinde bir kaldıraç görevinin olduğunu bire 10, bire 15´lik buradaki değerine karşı işlem yapma kapasitesine ulaşacak. O yüzden varlık Fonu´na alınmanın tam tersi bir prestij olarak aktarılması lazım. Özelleşmiş muamelesi yapılıyor bu özelleşme değil arkadaşlar. Biz defalarca söyledik. Bor tesisleri Türkiye´de özelleştirilmeyecek kurumların başında gelmektedir. Bunu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız defalarca dile getirmiştir.? Haber : Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false