Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eski Bandırma Kaymakamı Mantı, Mamak´ta protesto edildi

Eski Bandırma Kaymakamı Mantı, Mamak´ta protesto edildi

Ramazan nedeniyle kafeterya kapattığı öne sürüldü

Bandırma´nın önceki Kaymakamı Ali Mantı´nın, hâlen görev yaptığı Ankara´nın Mamak ilçesinde, ramazan ayı nedeniyle kafeterya kapattığı öne sürüldü.
23 Haziran 2016 tarihli Sözcü Gazetesi´nde yer alan haber, aynen şöyle:
?Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 28 Haziran 2015´te Ankara Mamak Kaymakamı olarak atanan Ali Mantı, çok tartışılacak bir uygulamaya imza attı. Mantı, Mamak Kaymakamlığı´nın içindeki Tapu Kafe´de yiyecek ve içecek satışını durdurdu. Yiyecek-içecek dolaplarına siyah poşet geçirildi. Kafeteryada dinlenmek isteyenlere su bile verilmedi. Mamaklılar, ramazan ayında yapılan bu uygulamaya tepki gösterdi. Mamak Halkevleri Grubu, Kaymakamlık önünde toplanarak, ?Mezhepçi, ayrımcı kaymakam istemiyoruz? pankartı açtı, kaymakamı istifaya davet etti.
?TADİLAT NEDENİYLE KAPATILDI?
Halk Evleri, ?Ramazan nedeniyle su ve diğer gıdaların satışının durdurulması ayrımcılıktır. Halkı, inanan, inanmayan, oruç tutan olarak ayırmaktır. Ankara Valiliği´ni, bu rezâlete müdahale etmeye davet ediyoruz? dedi. Kaymakamlık ise kafeteryanın, ?tadilat? gerekçesiyle kapatıldığını belirtti.
Kaymakam Ali Mantı, Bandırma Kaymakamlığı yaptığı 2010 yılında, ilçe öğretmenevinde içki satışını yasaklamıştı. Mantı, yasağın arkasında ideolojik bir neden bulunmadığını savunmuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli