Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Eski Çöplük Melekleri Platformu? belediyeleri suçladı

Bandırma´daki eski çöplükte yaşayan hayvanlara kendilerini adayan ?Eski Çöplük Melekleri Platformu? üyeleri Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şubesi´nin basın açıklamasına katılarak Levent Mahallesi´nde yaşanan sokak

Bandırma´daki eski çöplükte yaşayan hayvanlara kendilerini adayan ?Eski Çöplük Melekleri Platformu? üyeleri Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şubesi´nin basın açıklamasına katılarak Levent Mahallesi´nde yaşanan sokak hayvanlarının zehirlenmesi olayında konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.
Kendilerini ?Eski Çöplük Melekleri Platformu? olarak adlandıran gönüllüler Bandırma İlçesi Ayyıldız Tepe civarındaki kapatılan eski çöplük sahasında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına destek oluyor. Kısıtlı imkânlar ile bölgede yaşam savaşı veren hayvanlara yardım eli uzatan gönüllüler, yaz-kış demeden hayvanlara mama ve su tedarik etmeye çalışıyor.
Platform adına konuşan Gülen Soykal ?Kısıtlı imkânlarımızla oradaki hayvanlara yardım için çabalıyoruz. İnsanlar duyarlı gibi görünse de maalesef işin ucundan tutan çok az. Burada maalesef çok acı görüntülerle karşılaştık. Açtıktan birbirini yemeye çalışan, yaz sıcağında susuzluktan ölen hayvanları gördük. Hiçbir kurumdan destek alamadık. Bu yüzden kendi imkânlarımızla orada en azından yağmurdan, soğuktan, güneşten korunabilmeleri için bir barınak yaptık. Sanayiden 1 tonluk bir su deposu satın alıp oraya biz koyduk. 150 TL´lik bir depo için kimse elini taşın altına koymadı? dedi.
Bandırma Belediyesi´ni de eleştiren Soykal ?Geçtiğimiz günlerde yaşanan zehirlenme olayı ile ilgili Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun gecenin geç bir saatinde, o da ısrarlı aramalara mecbur kalarak geldi. Biz isterdik ki bu konunun hukuki takipçisi Bandırma Belediyesi olsun. Ama sadece sözde hayvan severler. İş seçim zamanında ?ben de hayvan severim´ demekle olmuyor. Çöplükteki hayvanlar için gittiğimizde ise ?Orası bizim alanımız değil´ diyerek işin içinden çıkıyorlar.? dedi.
Konu ile ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne de gittikleri bilgisi veren Soykal ?Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vehbi Yörük ile görüştük. Kendisi çok ilgilendi, ?keşke daha önce haberimiz olsaydı´ dedi. Gerekli yardımları yapacaklarını söyledi. Haftada bir mama desteği verebileceklerini söylediler. Hatta bizlerin de desteği ile oradaki canlarımızı peyderpey İvrindi´deki hayvan barınağına götürdüler. Ancak gidip gördüğümüzde bunu yaptığımız için pişman olduk. Oranın durumu da çok kötü. Bizim gönderdiğimiz hayvanların hiçbiri orada değildi. Mevcut hayvanların açlıktan kendi dışkılarını yediklerine tanık olduk. Görevliler ile kısa süreli tartışmalar da yaşadık. Oradan Ovaköy Barınağı´na geçtik, orası nispeten daha iyiydi. Bizler bu işin peşini bırakmayacağız. Bu canlar için herkesin desteğine açığız.? dedi.
Haber: Ozan Ertuğrul



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı