Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Eski çöplükte yaşam mücadelesi veriyorlar

Eski çöplükte yaşam mücadelesi veriyorlar

?Yetkililer ve Hayvan Severler Nerede??

İlçemizde çöplüğün taşınmasıyla birlikte hala bölgede bulunan sokak hayvanları yaşam savaşı veriyor. 

Erdek-Ocaklar yolu üzerinde bulunan eski çöp depolama alanında zor şartlarda yiyecek bulmaya çalışan sahipsiz hayvanların yaşam mücadelesi, vicdanları sızlattı. 

Erdek Ocaklar karayolunun 4. kilometresinde Toma Deresi Bölgesi´nde çöp toplama merkezi geçtiğimiz yıl kapatıldığı için, belediye araçları çöpleri aktarma yolu ile Bandırma´ya götürüyordu. 

Ancak eski çöplükte bulunan yüzlerce köpeğin hali vicdanları sızlatıyor. Civarda ikamet eden kimsenin olmaması ve yetkililerin mama desteği vermediği köpeklerin çoğu hastalıklı ve ölüme terk edilmiş halde oldukları gözlendi. 

Yine diğer yandan çok sayıda köpeğin anayola çıkarak otomobil çarpması sonucu telef oldukları öğrenildi.

Erdek-Ocaklar yolu üzerinde bulunan eski çöplükteki bu yürekleri sızlatan durumun bir an önce çözülerek, sahipsiz ve başıboş olan köpeklerin barınaklara alınması konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yardımı ve sahip çıkması bekleniyor. 

Haber:Tuncay Ertan



Reha Uluçay
6.12.2020 19:15:36
Sayın İlgili, Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Birkaç kişi besleme yapmaya çalışıyoruz ama yiyebilen var yemeyebilen. Durum vahim. Herkes yardım etmeli. Bir sürüde yavru var üstelik. Saygılar Reha

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı