Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eski kaleciler unutulmaz

Eski kaleciler unutulmaz

Bandırma´nın yetiştirdiği eski kalecilerden Oktay Eraydın: ?Nerede Bandırma´daki o eski amatör futbol??

Bir dönemlerin Bandırma amatör futbolu bir başkaydı. Çok kaliteli takımların yer aldığı amatör liglerde büyük bir mücadele yaşanırdı.
O dönemlerde ses getiren kaleciler arasında Oktay Eraydın da yer alıyor.
1961 yılında Bandırma´da doğan Eraydın, futbola 1982 yılında, Bandırmaspor´un amatör takımında başladı. O dönemde bordo-beyazlı takımın antrenörlüğünü ?Sındırgılı? lakabıyla tanınan Ertuğrul Moralı yapıyordu. Daha sonra Bandırma´nın en eski amatör kulüplerinden Çelikspor´a transfer olan Oktay, sarı-kırmızılı kulüp çatısı altındaki günlerini unutamıyor. ?Tank Mustafa? lakabıyla bilinen Mustafa Zandal, Yavuz Fertelli başta olmak üzere çeşitli antrenörlerle çalışan Oktay, şunları söyledi:
?Mustafa Zandal hocamızın cenazesi, vasiyeti üzerine Cinçukuru´ndaki stadın kaale direğinin altından geçirildikten sonra Bandırma mezarlığında toprağa verilmişti. Yine o dönemler, Ahmet Demirdağ, Nusret Ulucan, İsmail Aysun ve Zeki ağabey gibi değerli yöneticilerimiz vardı. Yine emekli polis ağabeyimiz Aydın da kulübe büyük emek verirdi. Hatta takımın formalarını evinde yıkayıp bizlere getirirdi. Adeta profesyonel bir kulüp gibi yönetilirdik. Ardından Manyas Akçaovaspor´a transfer oldum. Bu takımda, Mehmet İlbay ve beden eğitimi öğretmenliği de yapan Elvan Öztürk hocayla birlikte forma giyerek şampiyonluk yaşadık. 1998 yılına dek futbol oynadım. O dönemlerde, özel olarak düzenlenen ?Bahar Kupası´ maçlarında da forma giydim.?
KALİTE YÜKSEK, SEYİRCİ BOLDU
O dönemlerdeki amatör takımlarda çok iyi futbolcular bulunduğuna dikkat çeken Oktay Eraydın, ?Cinçukuru´ndaki o toprak sahadaki amatör takımların maçlarını çok kalabalık seyirci toplulukları izlerdi. Futbolcular, özveriyle mücadele ederlerdi. Maçlarımızı yöneten Hayri Göker, Vedat Kalkan, Yalçın Çakar, Köksal Kahvecioğlu gibi hakemlerin benim için yerleri ayrıdır.?
PROFESYONELLİĞİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜM
Erdekspor´un 3. Türkiye Profesyonel Ligi´nde yer aldığı dönemde bu takıma transfer olmanın eşiğinden döndüğüne işaret eden Oktay, şöyle konuştu:
?Erdekspor´un çok iyi olduğu dönemlerdi. Erdekli Tayfun Türel de bu takımın formasını giyiyordu. Takımın antrenörlüğünü Burhan Ciciler(Cici Burhan) yapıyordu. Genel kaptan ise Ali Anafarta´ydı. Beni Çelikspor´dan, Erdekspor´a transfer etmek istediler. Ancak transfer görüşmesi için oraya gitmeden önce
bazı arkadaşlarım bana, ?Transfer bedelini mutlaka peşin al´ diye tembih etmişlerdi. Erdeksporlu yöneticiler, bana 4 milyon lira transfer bedeli teklif ettiler. Ancak, ?Bunun 2 milyonunu peşin verelim, diğer 2 milyon lirayı taksitle ödeyelim´ deyince kabul etmedim ve profesyonelliğin eşiğinden döndüm. Yine Çelikspor formasını giydiğim dönemde Bandırma´nın amatör kulüplerinden Sanayispor, bana transfer önerisinde bulundu. Çelikspor´a, ?Oktay´ı verin, size üç futbolcu verelim´ dediler ama kulübümün yöneticileri beni bırakmadı.?
KALECİ YETİŞMİYOR
Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek, ülkemizde yıllardır iyi kaleci yetişmediğini öne süren Oktay, ?Kaleci yetişse yıllardır Galatasaray´ın kalesini Uruguaylı Muslera korur muydu?? dedi. Oktay, iyi kaleci olmak için yeteneğin yanı sıra çok çalışmanın da gerekliliğinin altını çizdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Eski kaleciler unutulmaz
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli